Géza

Nincs rendezője a Spice Girls-musicalnek

2011.11.03. 13:29

Programkereső

A feladatra eredetileg kiszemelt Marianne Elliott kikerült a produkcióból.

1994 és 2001 között uralta a toplistákat az öttagú Spice Girls - Victoria Beckham, Emma Bunton, Geri Halliwell, Melanie Brown és Melanie Chisholm, azaz Posh, Baby, Ginger, Scary, illetve és Sporty Spice -, akik 75 millió eladott albumukkal és díjaikkal  több rekordot is megdöntöttek. Legnagyobb slágereik a Wannabe, a Say You'll Be There, a 2 Become 1, a Who Do You Think You Are, a Too Much, a Stop, a Spice Up Your Life, valamint a musical címét adó Viva Forever voltak. Spice World címmel pedig mozifilmet készítettek, és általuk került be a köztudatba és a szótárakba is a Girl Power kifejezés, amellyel - nem ritkán általános és középiskolás korú - rajongóiat női erejük, függetlenségük hangsúlyozására biztatták. Szétválásuk után hat évvel, 2007-ben ismét összeálltak, lemezt adtak ki és turnéztak.

Spice Girls
Spice Girls

A musical szövegkönyvét Jennifer Saunders írja - Magyarországon leginkább a Pusszantalak, drágám! sorozatrból ismerhetik a nevét -, az előadás producerei Judy Craymer, aki a Mamma Mia! mögött is állt, a Universal Music, Simon Fuller, az együttes egykori menedzsere és természetesen a Spice Girls. A romantikus zenés komédia rendezőjének eredetileg a National Theatre művészeti vezetésében komoly szerepet betöltő Marianne Elliottot szemelték ki, akinek a nevéhez többek között a nagyszabású, jelenleg a New London Theatre-ben futó War Horse is fűződik, ám az újabb hírek szerint a londoni workshopot Paul Garrington, a Mamma Mia! rendezője vezeti majd. Érdekek bizonyosan nem ütköznek majd, hiszen a két musical producere azonos.

Marianne Elliotthoz kapcsolódik egy olyan musical bemutatójának elhalasztása, amelynek alapja egy 19. században írt George MacDonald-történet, zenéjét pedig Tori Amos szerezte volna. A premier időpontját egyelőre határozatlan időre tolták el.