Alfréd

Világhíres operák világsztárokkal

2011.11.07. 10:00

Programkereső

Aida, A sevillai borbély, Bohémélet, Carmen, Don Giovanni, Otello, Pillangókisasszony Rigoletto, Traviata - ismerősen hangzó operacímek. Az operaházak varázslatos világa az otthonokba költözik - hallgassa Ön is a kuriózumnak számító felvételeket!

A Kossuth Kiadó folytatja a népszerűvé vált klasszikus zenei sorozatát, és a nagysikerű Világhíres zeneszerzők után november 2-től az operairodalom legszebb műveit jelenteti meg 21 kötetben CD melléklettel. A kötetekhez mellékelt CD-n sodró lendületű nyitányok, fülbemászó dallamok, népszerű áriák csendülnek fel a 20. század leghíresebb operacsillagainak előadásában. A legendás élő felvételek a milánói Scalában, a Metropolitanben vagy a Bécsi Állami Operaházban páratlanul izgalmas zenei élményt jelenthetnek mindenkinek. 

A Kossuth Kiadó operasorozata
A Kossuth Kiadó operasorozata

A Világhíres operák sorozat visszarepít az operák aranykorába. Csak némi kíváncsiság kell, és az operaházak hangulata egy-egy órára beköltözik az otthonunkba. Maria Callas, Plácido Domingo, Luciano Pavarotti vagy Monserrat Caballé, Jelena Obrazcova látványos díszletek nélkül is képesek kizárólag a hangjukkal, előadói stílusukkal megjeleníteni a szereplőket. És még az sem baj, ha az áriák, dalok szövegét nem értjük... 

A sorozat köteteiből megtudhatjuk, hogy milyen történetekre épülnek fel a szárnyaló dallamok, olvashatunk a szerző életéről, a CD-n szereplő felvételek keletkezéséről, az előadóművészekről, az opera tartalmáról és magyarországi vonatkozásairól. Az érdekes és tartalmas leírásokat gazdag illusztrációs anyag kíséri.  A sorozat könyvesboltokban nem kapható. Az elegáns, keménytáblás kötetek kéthetente jelennek meg. A kötetek november 2-től vásárolhatók meg az újságárusoknál, a teljes sorozat megrendelhető a kiadónál. Minden kötet CD mellékletet tartalmaz.

A megjelenő operák: Bizet: Carmen, Verdi: Traviata, Mozart: Varázsfuvola, Puccini: Pillangókisasszony, Verdi: Aida, Rossini: A sevillai borbély, Mozart: Don Giovanni, Bellini: Norma, Puccini: Bohémélet, Wagner: Tannhäuser, Verdi: Otello, Gounod: Faust, Mozart: Figaro házassága, Puccini: Tosca, Puccini: Turandot, Donizetti: Szerelmi bájital, Verdi: Rigoletto, Leoncavallo: Bajazzók, Bellini: A puritánok, Offenbach: Hoffmann meséi, Erkel: Bánk bán.

Kérdésünk: Mikor mutatták be a sorozatban elsőként megjelenő Carmen című operát?

A helyes megfejtők közül hárman lehetnek a Fidelio jóvoltából a Világhíres zeneszerzők sorozat tulajdonosai.