Sára, Márió

Új szereposztásban a Rómeó és Júlia

2011.11.11. 12:25

Programkereső

Kerényi Miklós Máté is segíti azokat az ifjú tehetségeket, akik november 16-án láthatók először a Budapesti Operettszínház legendás előadásában, a Rómeó és Júliában. Benvolio megformálóját elsőként Brasch Bencével kaptuk el táncpróbán a Balett-teremben.

A Pesti Broadway Stúdió már végzett növendékei, Kocsis Dénes és Kádár Szabolcs Rómeóként, illetve Parisként, a Lévay Musical Énekverseny különdíjasa, a színművészeti egyetemista Sándor Péter Tybaltként, míg a Csillag születik ifjú felfedezettje, ugyancsak a PBS növendéke, Brasch Bence Mercutió szerepében mutatkozik be a musicalben 16-án, majd 18-án és 29-én. Velük együtt áll be Lőrinc barátnak az ismert musicalszínész, Szomor György. Kerényi Miklós Máté, aki jó pár évvel ezelőtt ugyancsak frissen végzett színészként mutatkozott be a Rómeó és Júlia "csikószereposztásában", boldogan segít nekik, hiszen emlékszik, mennyi útmutatást kapott anno Janza Katától vagy a másik Benvoliótól, Mészáros Árpád Zsolttól.

Kerényi Miklós Máté és Brasch Bence
Kerényi Miklós Máté és Brasch Bence

Brasch Bence közös próbájukat követően elmondta, nagy kihívás, egyben öröm, hogy megkapta a Shakespeare színművéből készült musical egyik főszerepét, mivel már egészen fiatal korában álmodott arról, hogy egyszer szívesen játszana a darabban. Izgatottan várja bemutatkozását, bár addig még számos próba várja. "Nyolcadikos korom, vagyis mióta elkezdtem az éneklés iránt érdeklődni, musical-kurzusokra járni, a Rómeó és Júlia volt az a darab, amely inspirált. Számomra csodaszerű, hogy most, évekkel később rám osztották Mercutio szerepét. Két éve láttam először a darabot az Operettszínházban, a szegedi előadásról készült DVD-t pedig már számos alkalommal megnéztem. Számomra hatalmas dolog, hogy Bereczki Zoltán és Szabó Dávid mellett-mögött én alakíthatom Rómeó legjobb barátját, törekszem arra, hogy megfeleljek az általuk és a rendező, KERO® által felállított rendkívül magas követelményeknek."

A fiatal művész egy hónapja táncpróbákra és korrepetíciókra jár, hogy bemutatkozása minél tökéletesebben sikerüljön. "A szövegtanulással nem volt problémám, szerencsére a dalokkal sem, hiszen mivel sokat hallgattam és hallgatom most is az előadásból készült CD-t, azokat már fejből tudtam. A tánc, a koreográfia betanulása okozta a legnagyobb nehézséget, de már abban is magabiztosabban érzem magam, élvezem a próbákat. Színészi játékban sokkal többet kell mutatnom, mint először gondoltam, de úgy érzem, kezdek ráérezni az ízére" - mondja Brasch Bence.

Kerényi Miklós Máté hat éve szintén "csikóként" állt be a Rómeó és Júliába. A Pesti Broadway Stúdió utolsó évében ez volt a vizsgaelőadásuk, és mivel azon a nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon szükség volt egy cover-szereposztásra, s bemutatkozásuk nagyszerűen sikerült, utána benne is maradtak az előadásban.

"Többen vannak az új beállók közül is, például Kocsis Dénes, Kádár Szabolcs, akik szintén elvégezték a Stúdiót, hozzánk hasonlóan ők is "végigjárták a ranglétrát", a statisztálástól a kisebb-nagyobb szerepekig, ami nagyon fontos, s a Rómeó volt a vizsgadarabjuk, most pedig a régebbi szereplők mellett debütálnak majd. Sándor Péter a Színművészeti Egyetemről érkezik az előadásba, őt a Lévay Énekversenyről ismerhetik a nézők, szuggesztív teljesítményével különdíjat érdemelt ki, Brasch Bence pedig az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutatójából lehet ismerős mindenkinek, de ő is szorgalmas növendéke a színház stúdiójának, s rendkívül lelkes a próbákon. Természetesen minden segítséget megadunk kollégáimmal együtt az új beállóknak, mert emlékszem, hogy nekünk is nagyon sokat jelentett hat éve a nagyok segítőkészsége" - így Kerényi Miklós Máté.