Sára, Márió

Sztárszereposztásban jön az Aida

2011.11.30. 13:00

Programkereső

Verdi operája december 11-étől a legnevesebb hazai operaénekesek előadásában négy alkalommal is színre kerül a Magyar Állami Operaházban.
Verdia: Aida - Magyar Állami Operaház
Verdia: Aida - Magyar Állami Operaház

Verdi egyik legsikeresebb operáját 1885 óra játssza a budapesti Operaház társulata, összesen eddig 890 alkalommal láthatta a közönség. Az Aida az egyik leggyakrabban játszott opera Budapesten, Verdi művei közül csak a Traviata előzi meg. A két háború között az összes nagy külföldi vendégművész elénekelte Radames szerepét, nagy elődök után 1987-ben Placido Domingo is. Az utolsó, ötödik rendezést 1993-ban mutatták be, azóta játssza változatlan formában a dalszínház - az Erkel Színház után az Operaházban is. Nagy Viktor színreviteléhez Csikós Attila tervezett hatalmas, korhű díszleteket, a jelmezeket Vágó Nelly tervezte. A darabot utoljára 2009-ben láthatta az Operaház közönsége.

Verdi: Aida - Magyar Állami Operaház
Verdi: Aida - Magyar Állami Operaház

December 11-étől azonban sztárszereposztással tér vissza a mű: a legnevesebb hazai operaénekesek előadásában négy alkalommal kerül színre Aida és Radames szerelelmi tragédiája. A címszerepet Sümegi Eszter énekli, Amneris szerepét Komlósi Ildikó, Radamest Fekete Attila, a királyt Bretz Gábor személyesíti meg. Ramfis, a főpap szerepében Palerdi Andrást, Amonasróként Fokanov Anatolijt láthatjuk, a főpapnő szerepében pedig Mester Viktória lép színre. Az előadások időpontjai: december 11., 13., 18., 20.

Verdi: Aida - Magyar Állami Operaház
Verdi: Aida - Magyar Állami Operaház

További információ: www.opera.hu