Gábor, Karina, Ders

A nyomorultak forgatását tervezi Tom Hooper

2011.12.07. 14:00

Programkereső

A király beszéde című filmért Oscar-díjat kapott rendező tavasszal áll neki A nyomorultak című musical nyomán készülő filmjének.

 A BBC hírportálja szerint Hooper cáfolta az utóbbi hónapokban elterjedt híreket, hogy háromdimenziós filmváltozaton dolgozna. Bár a rendező a Brit Független Filmdíjak átadásán már beszámolt arról, hogy kipróbálta a háromdimenziós filmezést, ami nagy hatással volt rá, ő azonban elhatározta "jó kis régi vágású", kétdimenziós produkciót fog készíteni. Szerinte ugyanis a történet elég erős ahhoz, hogy az a hagyományos formában is megéljen a filmvásznon. Hooper továbbá úgy véli, a két és félórás háromdimenziós produkciót nem biztos, hogy mindenki végig tudja nézni, hiszen az nagyobb "fizikai erőfeszítést kíván", mint egy hagyományos film megtekintése.

Hugh Jackman
Hugh Jackman

A Victor Hugo regényén alapuló A nyomorultak főszerepeit Hugh Jackman (Jean Valjean) és Russell Crowe (Javert felügyelő) alakítják. A további szerepekben szereposztást Anne Hathaway, Eddie Redmayne - aki jelenleg II. Richárdot játssza a West Enden -, Geoffrey Rush és Helena Bonham Carter látható. Hooper büszkén mesélt arról, hogy A király beszéde a nyolcévestől a nyolcvanévesig minden korosztályban sikert aratott. Hozzáfűzte: arra törekszik, hogy A nyomorultak is mindenkit megérintsen.