Emma

Századik előadásához érkezett a Rebecca

2011.12.30. 13:37

Programkereső

A Lévay-Kunze-musicalt december 27-én századik alkalommal láthatták a nézők a Budapesti Operettszínházban. A jubileumi előadás alkalmából meglepetésekkel készültek a szereplők.

Hatalmas népszerűségnek örvend a Daphne du Maurier regénye alapján Lévay Szilveszter és Michael Kunze által írt musical. A bécsi, a japán és a helsinki bemutató után és a Broadway-premier előtt érkezett Budapestre a produkció, amelyet Budapest után az előző évadban Béres Attila Bukarestben is színpadra állított, és ott nemrégiben elnyerte Az év előadása és a legjobb rendezés címet.

A Budapesti Operettszínházban a 100. előadás végén, a zenés tapsrendet követően Kerényi Miklós Gábor főigazgató lépett színpadra, aki ünnepi köszöntőjében elmondta: "A színház egy varázslatos hely. Itt akkor kezdődnek a produkciók, amikor mások befejezik a munkát. Örömmel mondhatom, nálunk soha nem áll meg az élet, sőt! Nagy dolognak tartom, hogy itt, az Operettben két Rebecca-előadáson vagyunk túl ma, és mivel kéttagozatú intézmény vagyunk, ezzel egy időben az operettes csapat Münchenben, a Gasteig Filharmónia hatalmas koncerttermében mutatott be két gálát, amely azt jelenti, hogy ezen a napon összesen 6200-an tekintették meg az általunk előadott produkciókat." A főigazgató hozzátette, egy színház életében mindig a bemutatók és a nevezetes pillanatok számítanak különleges eseménynek. "Köszönöm mindenkinek, a szereplőknek, a zenekarnak, a műszaki dolgozóknak, a stábnak egyaránt, hogy ma ünnepelhetjük a Rebecca 100. előadását!"

Kerényi Miklós Gábor a színpadra szólította a darab rendezőjét, Béres Attilát, aki megtiszteltetésnek érzi, hogy a 100. előadást ünnepelheti. "Ebben a színházban a 100. jubileum már megszokott, nekem azonban életemben kétszer adatott meg, mindkétszer itt. Először a Menyasszonytánccal és most a Rebeccával."

Ezután a színpadra lépett a másik szereposztás is, akik a rendező elmondása szerint ugyanolyan részesei ennek a száz előadásnak, mint a következő háromszáznak lesznek. Együtt fogadta a közönség tapsát: Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi, Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Mészáros Árpád Zsolt, Szulák Andrea, Felföldi Anikó, Pálfalvy Attila, Polyák Lilla, Janza Kata, Nádasi Veronika, Füredi Nikolett, Sánta László, Pirgel Dávid, Jantyik Csaba, Dézsy Szabó Gábor, Marik Péter, Oláh Tibor, Csuha Lajos, Péter Richárd, Arányi Adrienn, Bolba Tamás karmester, a Musical Együttes és a koreográfus Tihanyi Ákos.

Az ünnep alkalmával meglepetéssel is készültek a nézőknek a szereplők. Különleges felállásban hallhatták a musical két legismertebb dalát, ezúttal a Jöjj, szörnyű az éj-t kvartettben adta elő Bereczki Zoltán, Szabó P. Szilveszter, Szinetár Dóra és Vágó Zsuzsi, a Rebecca című számban pedig egyszerre szólalt meg a három Mrs. Danvers (Janza Kata, Nádasi Veronika és Polyák Lilla) és a két "Én" (Szinetár Dóra, Vágó Zsuzsi).