Aladár, Álmos

Borban a vigasz!

2012.02.14. 14:00

Programkereső

A Budapesti Operettszínház gálaműsora a Hungarikum Szövetséggel együttműködve, reprezentatív borlovagrendek részvételével készül.

Hogy mi a jó magyar bor, s a remek operettslágerek között az összefüggés? Egyszerű! Mindkettő jókedvre derít, ráadásul olyan hungarikumok, amelyekre büszkék lehetünk, hiszen szerte a világban jó hírünket viszik és kedvelik őket! A Budapesti Operettszínház legújabb gálaműsora - együttműködésben a Hungarikum Szövetséggel s reprezentatív borlovagrendek részvételével - e két értékünket dicsőíti. Látványos díszletek és jelmezek, valódi zenei csemegék - elsősorban a szőlőről, borról, szüretről szóló operaáriák, operettrészletek, megannyi népszerű sláger és szellemes jelenetek kapnak helyet a programban, olyan kiváló komponisták, mint Kálmán Imre, Huszka Jenő, Johann Strauss, Kodály Zoltán, Eisemann Mihály, Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Jacobi Viktor és Zerkovitz Béla szerzeményei.

Operett borgála
Operett borgála

A közönség - a szünetben kapott remek kóstoló hatására is -, bizonyára együtt énekli majd operettsztárjainkkal a legismertebb számokat, például az Egy részeg éjszakán, a Hétre ma várom a Nemzetinél, a Mi muzsikus lelkek, a Hej,cigány, a Délibábos Hortobágyon, esetleg a Csopak, Somló, Badacsony, az Ahol az ember felmászik a fára... címűeket vagy a legnépszerűbb bordalokat. Mindeközben a nézők megismerhetik a magyar borvidékeket, dicsőítve a remek termelőket, köztük az úttörőt, aki a világon megtalálható szőlőfajták többségét nemesítette, s terjesztette el már a 19. században, azaz Mathiász Jánost, akiről Arany János azt írta: "... olyan a szőlészetben, borászatban, mint Petőfi a költészetben!" A nagyszabású gálaműsor során mindig más termőterület legkiválóbb borait kóstolhatják meg a nézők, s láthatják borlovagok felvonulását, akik a színpadon új tagokat is avatnak az operettsztárok személyében.