Eszter, Eliza

Premier és beugrás a Madách Színházban

2012.02.29. 14:48

Programkereső

Március 2-án Baranyai Annamária és Balog János mutatja be műsorát, Halas Adelaida pedig bravúrosan ugrik be az Anna Karenina címszerepébe.

Úgy élj, mint a szél... címmel mutatja be két fiatal művész, Baranyai Annamária és Balog János előadói estjét a Madách Színház március 2-án a Stúdiószínpadon. Koncert, színházi előadás, előadói est, show-műsor, és még sokféle műfaji meghatározással illethetnénk Baranyai Annamária és Balog János bemutatkozását. A lényeg mégis a tartalom, az a 80 perc, amelynek során színes és gazdag képet kapunk két izgalmas személyiségről. Pillanatfelvételt két fiatal művészről, akik megmutatják, hol tartanak a pályájukon, mit tartanak fontosnak életüknek ezen a pontján, mi felé törekszenek. Szóba kerülnek az elérhető célok, szerepek, és azok is, amelyek lehetősége távolabbinak tűnik, vagy akár elérhetetlennek, de itt és most, a képzeletük színpadán megszülethetnek. Szó lesz örömökről, félelmekről, álmokról, gyermekkorról, szerelmekről, elvágyódásról és hazatérésről. Az est egyetlen vallomásfolyam, személyes sorsukkal való szembenézés és őszinte kitárulkozás. Mindez olyan dalok segítségével, amiket a musical műfajának rajongói jól ismerhetnek. De most új összefüggésbe kerülnek, és talán eddig ismeretlen szépségüket pillanthatjuk meg az új fénytörésben. 

Balog János, Baranyai Annamária
Balog János, Baranyai Annamária

A színház igazgató-rendezője, Szirtes Tamás így ajánlja a nézők figyelmébe a kér fiatal művészt: "Elöljáróban elmondanám, hogy számomra az élet egyik legnagyobb értéke a "lehetőség". Enélkül nincs se kibontakozás, se siker, és nincs tere a tehetségnek, hogy megmutatkozzon. A Madách Színház most lehetőséget kínál fel két tehetséges fiatal, már nem pályakezdő művésznek. Balog János növendékem volt a Színművészeti Egyetemen. Szabálytalan, szuverén, érdekes, későn érő tehetségnek láttam. Baranyai Annamária a Madách Színház fiatal művésznője, aki eddig kisebb szerepeket játszott, de - "színháziasan szólva" - mindig kiragyogott a kórusból. 2011 júniusában a Mary Poppins meghallgatásra mindketten eljöttek, és nagyszerűen szerepeltek. Azon a délelőttön nyilvánvalóvá vált, hogy a "lehetőséget" meg kell kapniuk."

Ugyanekkor a nagyszínpadon az Anna Kareninát láthatja a közönség. Polyák Lilla betegsége miatt nem léphet színpadra, helyette az előadás címszerepét Halas Adelaida alakítja. Halas Adelaida 1999-ben végzett a Magyar Színház Színiakadémiáján, jelenleg a veszprémi Petőfi Színház társulatának tagja.