Sára, Márió

Musicalthriller mágikus dobozban

2012.03.19. 15:34

Programkereső

A Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán júliusban tekinthetik meg az érdeklődők a Jekyll és Hyde című musicalt. A horrorisztikus történethez Erkel László 'Kentaur' tervező mágikus doboz mintájára változó, izgalmas színpadképet álmodott.

"Mágikus dobozra emlékeztet leginkább a színpad" - fogalmazott Erkel László 'Kentaur' tervező - majd hozzátette, az apró trükkök, amiket elrejtettek a díszletben, a varázslatos világítástechnika olyan különleges, intenzív látványt nyújt majd, amivel eddig még nem nagyon találkozhattak a nézők Szegeden. A véres-démoni történethez megálmodott játéktér elemei forognak, szétnyílnak, egymásból tűnnek elő. Továbbá rengeteg grandiózus, nyitott kép is tárul majd a közönség elé, de találkozhatunk intim jelenetekkel is az előadásban. "Ahol fontos a színész mimikája, a vetítéstechnika segítségét vesszük igénybe, így az utolsó sorban ülő néző is láthatja a fontos rezdüléseket, fantasztikus színészi pillanatokat" - nyilatkozta a tervező.

Erkel László 'Kentaur'
Erkel László 'Kentaur'

A Győri Nemzeti Színházzal közösen színpadra állított produkció július 6-án nyitja az idei Dóm téri programsorozatot, majd még két alkalommal, 7-én és 8-án is színre kerül. A szereplők között megtalálhatjuk az egykori legendás előadás Lucyjét és Emmáját, vagyis Janza Katát és Tunyogi Bernadettet, a címszerepet most is Molnár László alakítja.