Zelma, Rajmund

Indulnak a Bécsi Operaház szabadtéri vetítései

2012.03.29. 11:33

Programkereső

A sorozat Donizetti A szerelmi bájital című operájával kezdődik március 31-én. A rendezvények helyszíne a dalszínház előtti Herbert von Karajan tér, ahol a felállított projektorfalra élőben sugározzák majd a darabokat.

A szerelmi bájital főszerepeiben Ramon Vargas és Chen Reiss látható, az előadást Guillermo Garcia Calvo vezényli. A sorozat keretében június 30-ig a legismertebb opera- és balettelőadásokból válogathatnak az érdeklődők: április elsején például Paul Hindemith Cardillac című zenedrámáját, másnap Puccini Toscáját, április 5-én pedig egy monumentális Parsifal-előadást közvetítenek Christian Thielemann vezényletével és Simon O'Neillel a címszerepben.

Bécsi Állami Operaház
Bécsi Állami Operaház

A bécsi dalszínház igazgatósága kiemelt fontossággal kezeli a nyilvánosság kérdését, tavaly például legalább ezren nézték élőben a szabad ég alatt az Anna Bolenát. A közvetítéssorozat indulását követően április elsején délelőtt az operaház Mahler-termében matinéelőadással emlékeznek a legendás osztrák baritonra és az operaház volt igazgatójára, Eberhard Waechterre. A 20 éve elhunyt előadóművész művészi és direktori munkássága előtt egykori kollégái - Anja Silja szoprán, Bo Skovhus dán bariton és Otto Schenk rendező - teszik tiszteletüket.