Dezső

A titkosügynök Avignonban

2012.04.21. 09:32

Programkereső

Michael Dellaira A titkosügynök című darabját április 18-án tűzte műsorára a Theatre d ‘Avignon. A produkció a 2011-es Armel Operaverseny és Fesztivál egyik résztvevője volt.

Avignon város vezetése és művészeti elitje valamint az Armel Operafesztivál vezetése között 2010 óta folytak tárgyalások az egyedülálló együttműködésről, melynek keretében a magyar ötletből született, magyar helyszínen megvalósított nemzetközi fesztivál itt, Avignonban is bemutathatja teljes fesztiválprogramját 2014-től. Így a fesztiválprogram egy adott évadban két alkalommal lesz látható, Avignon pedig a fesztivál másodlagos helyszínévé válik. A 2014-es teljes bemutatkozást megelőző két évben a teljeskörű együttműködés előkészítéseként az Armel Operafesztivál egyik előző évi produkciója kap bemutatkozási lehetőséget Avignonban. (A 2011-es Armel Operaverseny és Fesztiválról készült beszámolónk ide kattintva olvasható.)

Michael Dellaira: A titkosügynök
Michael Dellaira: A titkosügynök

Idén a választás a New York-i Center for Contemporary opera nagy sikerű darabjára, Sam Helfrich rendezésére esett, mely a terrorizmus problematikáját boncolgatja egy századeleji tragikus esemény bemutatásán keresztül. Az előadásban közreműködött a Szegedi Szimfonikus Zenekar, valamint természetesen a darab főszereplői, a 2011-es Armel Operaverseny döntős énekesei, Miksch Adrienn, a zsűri különdíjasa - kritikusunk így írt róla: "A nagyszerű énekesek méltó partneri viszonyokat teremtettek a szerepében brillírozó Miksch Adrienn számára, aki a titkosügynök felesége, Winnie szerepét formálta meg." -, valamint a görög-francia származású Nicolas Rigas is.