Fábián, Sebestyén

Ha Baja, akkor halászlé és Miss Saigon

2012.05.01. 12:16

Programkereső

Halászléfőzéssel egybekötött sajtótájékoztatón vettek részt a Miss Saigon szereplői a Budapesten található Bajai Halászcsárdában. A helyszínválasztás apropója a nyári szabadtéri Miss Saigon előadás volt.

Augusztus 24-én, 25-én és 26-án a tavalyihoz hasonlóan ismét szabadtéren lesz látható a Miss Saigon (kritikánk az előadásról ide kattintva olvasható): három alkalommal Baján lépnek színpadra a Budapesti Operettszínház művészei a szuperprodukcióban, 1300 négyzetméteres színpadon, több száz szereplővel, gigantikus látvánnyal, négykerekű járművekkel és helikopterekkel együtt.

"Izgalmas és érdekes eseménynek vagyunk a részesei, hiszen a nyáron Baján adjuk elő a Miss Saigont, és mivel Baja a halászléfőző versenyek otthona, így arra gondoltunk, megidézzük mi is a bajai hangulatot. Ha jobban belegondolunk, hasonlóságot is felfedezhetünk a két városban, Baja is vízparti, ugyanúgy, ahogy a darabban szereplő Saigon, amely pedig egy tengerparti település" - mondta Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója és az előadás rendezője.

A főigazgató után Bócsa Barnabás szólalt fel az előadást szervező Baja Marketing Kft. képviseletében: "A polgármester nevében is szeretném kifejezni, mekkora megtiszteltetés számunkra, hogy a nyáron Baján három alkalommal látható lesz a Miss Saigon a Csodálatos Baja elnevezésű fesztivál keretein belül. Örülünk, mert ez a közös munka Baja és az Operettszínház hírnevét is öregbíti. Elárulom, hogy mi nem csak egy évben gondolkodunk, jövőre remélhetőleg újabb produkciót mutathat be a színház társulata Baján. Ehhez csak idei szlogenünket tenném hozzá: A csoda Bajával kezdődik!"

Ezt követően Kerényi Miklós Gábor bemutatta a Bajára utazó szereplőket, majd hozzátette: "Nekem a Miss Saigon az egyik kedvenc darabom, amely a szerelemről, a kiszolgáltatottságról szól, és arról, hogy a viharok közepette meg kell találni egymást." A beszédek után egy kis ízelítőt hallhattak a megjelentek a darabból: Dolhai Attila és Vágó Zsuzsi énekelte el a Napfény, holdfény című duettet, majd Dancs Annamari és Kerényi Miklós Máté lépett színpadra, akik a Szóló szaxofont adták elő, popos, rádióbarát verzióban, Kasza Tibor átdolgozásában.

Az előadásban Johnt alakító Feke Pál a főzőversenyen ismerkedett a bajai halászlé elkészítési módjával: "Nagyon szeretem a halászlevet, bár anyukám máshogy csinálja, mint amit itt láttam. Örülök, hogy nyáron megyünk Bajára. Én abban hiszek, hogy fontos a csapatszellem, és azt hiszem, elmondhatom, hogy a Miss Saigonban egy erős, nagyon jó csapat jött össze." Dolhai Attilának (Chris) nem jelentett nehézséget a halászlé elkészítése, hiszen minden évben ő főzi a karácsonyi vacsorát. "Nagyon szeretem a halászlevet, alig várom már Baját, ahol ismét szabadtéren adhatjuk elő a Miss Saigont. Büszke lehet Baja, hogy vendégül látja majd a produkciónkat, mi pedig nagy örömmel készülünk és megyünk!"

A bográcsok köré a következő összetételben álltak fel a színészek: Kasza Tibor csapatkapitánnyal testvére, Kasza Gábor, Balassa Krisztián, Molnár Karesz (d1 TV) és Kerényi Miklós Máté főzött együtt, Szendy Szilvinek Feke Pál, Vágó Zsuzsi, Mészáros Árpád Zsolt, Csuha Lajos és Szabó P. Szilveszter segítettek, Bálint Ádám csapatát pedig Dancs Annamari, Bordás Barbara, Ambruzs Ádám, Dolhai Attila és Csengeri Ottília erősítette.