Klaudia

Miklósa Erika fair play díja

2012.05.01. 15:01

Programkereső

Az operaénekes a Nemzetközi Fair Play Bizottságtól megkapta a a Willi Daume nemzetközi fair play trófeát.

Három kategóriában öt trófeát és hat diplomát osztottak ki a Nemzetközi Fair Play Bizottság (NFPB) április 28-i díjátadó gáláján a gödöllői Grassalkovich-kastélyban. Hagyományosan fair play-cselekedetért, a sportszerűség népszerűsítéséért és a fair play jegyében eltöltött sportpályafutásért lehet elismerésben részesülni. Az idei kitüntetettek között - Andy Schleck luxemburgi kerékpáros, Ivan Tkacsenko orosz jégkorongozó és Szekeres Pál vívó mellett - ott volt Miklósa Erika is.

Miklósa Erika
Miklósa Erika

Az indoklás szerint operaénekesi karrierje mellett a korábban atletizált Miklósa Erika önkéntesként rendszeresen támogatja a vakok és gyengénlátók sportolási lehetőségeit. Magyarországi tartózkodásai idején vak fiatalokkal fut együtt. Nyilatkozataiban mindig hangsúlyozza, hogy minden sikerét a sportnak köszönheti, és hogy eredményeit a fair play szellemiségének tiszteletben tartásával ért el. Személyében Coubertin ideáljának hármas pillére egyesül: a sport, a kultúra és a fair play.

Miklósa Erika a gálán nem tudott megjelenni, mert Barcelonában lép fel, de videóüzenetet küldött, melyben arról beszélt, hogy a díj odaítélésével meglepetés okoztak neki, mert hiszen ő nem sportoló, csak kedvtelésből teszi, amit a sport területén tesz. Szekeres Pál úgy fogalmazott, hogy versenyen mindig éremért küzd, de ha segítséget kérnek tőle, ezután is számíthatnak rá.