Fábián, Sebestyén

Anna Netrebko, a családanya

2012.05.03. 14:30

Programkereső

A sztárszoprán több időt szeretne tölteni kisfiával, így lemondta a júniusi berlini Don Giovanni-premierben Donna Anna szerepét.
Anna Netrebko
Anna Netrebko

Az énekesnő Daniel Barenboimnak, a Staatsoper Unter den Linden főzeneigazgatójának és Jürgen Flimm intendánsnak címzett levelében mondta le a szerepet. Rendkívül mozgalmas évad áll Anna Netrebko mögött, aki ezért most több időt szeretne három éves fiára, Tiagóra fordítani - áll magyarázatként a színház hírlevelében. Az operaház válaszlevélben tudatta: sajnálják és októberre visszavárják az énekesnőt. A közlemény az is olvasható, hogy a gyermek édesapja, Erwin Schrott Leporellóként azonban színpadra lép majd Claus Guth rendezésében a berlini dalszínházban.

A színház közleménye továbbá arra is kitér, hogy Donna Anna szerepét Maria Bengtsson veszi át. A Freiburgban diplomázott énekesnő a legnevesebb rendezők - Andreas Homoki, Calixto Bieito, Barrie Kosky, Peter Konwitschny, Sebastian Baumgarten - produkcióiban lépett színpadra. A svéd szoprán nemrég a Szöktetés a szerájból Konstanzéjaként, illetve Bernstein Candide-jában Kunigundaként aratott jelentős sikereket a jelenleg a rekonstrukció miatt a Schiller Theaterben működő Staatsoper Unter den Linden előadásaiban.