Beáta, Izolda, Lea

Jó estét Nyár!

2012.05.06. 08:00

Programkereső

Pop, rock, jazz és egy kis színház - vagyis egy sokszínű Ágota-koncert május közepén a Millenáris Fogadóban. Az est vendége: Farkas Gábor Gábriel. Könnyű esti nyári kaland Ágotával és zenekarával - legyen a Fidelio vendége a koncerten!

Siménfalvy Ágota elsősorban színésznő. Farkas Gábor Gábriel pedig elsősorban énekes. És hogy ez mennyire igaz fordítva is, arra a koncert lesz a bizonyíték, ahol Ágota Ébred valami a szívemben című szólóalbumának dalai, többek között Presser-, Demjén-, Cserháti-feldolgozások kelnek életre. A koncert különlegessége, hogy a közönség most először hallhatja Ágota új saját dalait, a külön erre az estre készített remixeket és ismert zenés színházi darabok betétdalait. Ágota koncertje a színház és a zene találkozása, a téma pedig örök: a szerelem - női szemmel és egy férfi vendéggel.

Siménfalvy Ágota
Siménfalvy Ágota

A színésznő ezen a koncerten nem Siménfalvy Ágotaként, hanem Ágotaként áll színpadra. Ernnek okáról így nyilatkozott egy, a Fideliónak adott interjúban: "Siménfalvy Ágota színésznő, aki a színházi előadásokban szerepel. Természetesen ott is belőlem épülnek a megformált karakterek, de épp a színházi, a zenés színházi keretek miatt a szerepem behatárol, hogy mit tudok magamból mutatni. A próbaidőszak alatt kialakul egy előadás, létrejön a világa, és bár a színház a pillanat művészete, de estéről estére megbízhatóan, a választott színházi formán belül pontosan ugyanazt, ugyanúgy kell nyújtanunk. Ágota szabadabb tud lenni, mert nincsenek keretek, a maszkot el lehet és el kell dobni. Egy koncerten bár ott vannak a zenészek, de én vagyok az előadó és a magam rendezője. Ott csak én vagyok és a mikrofon. Az a rutin, amit a színházban az ember megszerez, ebben az esetben nem működik, ugyanúgy, ahogy az onnan ismert kategóriák sem. A színházi lényem helyett itt a színpadi lényem kerül előtérbe, aki jóval őszintébb, azaz önmaga lehet."

Megkérdeztük tőle, hogy az elmúlt évben a Siménfalvy Ágota-rajongók váltottak-e jegyet a koncertre, vagy vannak, akik kifejezetten Ágotát szeretnék hallani. Erre a kérdésre így válaszolt: "Azt hiszem, jóval többen vannak, akik Siménfalvy Ágotát szerették volna látni, a színésznőt, ami természetes, és jól is van így. Ebben a névben van sok év munkám, letett eredményem. Ugyanakkor sokan vannak olyanok, akik Katona Klári vagy Kovács Kati dalaiért jönnek. A feldolgozásalbum azonban mégiscsak valamiféle kötöttséget jelent. Az új saját dalok ezzel szemben engedik kialakulni azt a kört, akik Ágotát szeretnék látni, hallani. És lesz egy vendégem, Farkas Gábor Gábriel barátom, akihez régi munkakapcsolat fűz, közös estek és egy duettalbum kapcsán is. Ő a koncerten betölt egyfajta ceremóniamesteri tisztséget, lesznek közös dalaink, színházi pillanatokat is ígérünk, és néhány saját számot is hoz."

Ízelítő a koncertből:

Kérdésünk: Mi Ágota Farkas Gábor Gábriellel készített duettalbumának a címe? (Segítségképp ajánljuk a kapcsolódó anyagokat: a színésznővel készült interjúinkat.)

A május 16. éjfélig helyesen válaszolók közül hárman lehetnek ott partnerükkel a május 18-i koncerten.