Gertrúd, Patrik

Jubilál a Nyári éj mosolya

2012.05.08. 15:30

Programkereső

Stephen Sondheim örökzöld musicaljét május 11-én tűzik 25. alkalommal műsorra a Centrál Színhában.

Az előadás - Magyarországon szinte egyedülálló módon - a West Enden és a Broadway-n is nagy sikerrel játszott produkció replikaváltozata, rendezője pedig nem más, mint a világhírű Trevor Nunn. A hosszú szereplőválogatás eredményeként a szereposztás is rendkívüli, a főbb szerepekben Törőcsik Mari, Nagy-Kálózy Eszter, Kovács Patrícia, Gergely Róbert, Egyházi Géza, Szemenyei János, Ágoston Katalin, Balogh Anna és Patai Anna látható. Az 82 éves Stephen Sondheim a huszadik századi zenés amerikai színház legfontosabb alakja. A Hugh Wheelerrel közösen jegyzett Egy nyári éj mosolya (A Little Night Music) című darabjának alapját Ingmar Bergman 1955-ös filmje szolgáltatta. Az 1973-as ősbemutató óta számos alkalommal felújították, a darab leghíresebb betétdalát, a Send In the Clowns-t pedig Frank Sinatrától Barbra Streisandig minden jelentős előadó repertoárjának állandó része.

Egyházi Géza és Nagy-Kálózy Eszter - Egy nyári éj mosolya
Egyházi Géza és Nagy-Kálózy Eszter - Egy nyári éj mosolya

Az előadás szerelmese, Puskás Tamás egyik legnagyratörőbb terve volt, hogy az eredeti stáb állítsa a Centrál Színház színpadára a musicalt, így a magyar nézők ugyanazt a különleges élményt élhetik át, mint a New York-i vagy a Londoni közönség. Az Egy nyári éj mosolya sikerrel szerepelt már a 2011-es Keszthelyi Nyári Játékokon, a Centrál Színházban tavaly októberétől látható a következő szereposztással: Madame Armfeldtet az egyik legnagyobb magyar színésznő, Törőcsik Mari alakítja. Desirée szerepét külföldön olyan legendás színésznők játszották, mint Judy Dench, Elisabeth Taylor vagy Catherine Zeta-Jones; Budapesten Nagy-Kálózy Eszter tündököl majd a szerepben.

Kislányát a Megasztárból megismert igen ifjú, ám annál tehetségesebb Patai Anna játssza. Charlotte grófnő szerepében a fiatal színészgeneráció egyik legkiemelkedőbb tálentuma, a fanyar humorú Kovács Patrícia látható, a népszerű színésznő, Balogh Anna pedig Petra szerepében lép fel. Az angol stáb nagy felfedezése volt Ágoston Katalin (Ann), aki egyedülállóan éteri énekhagjával mindenkit elbűvölt a meghallgatásokon. Hosszú szünet után újra zenés darab főszerepében látható Gergely Róbert (Fredrik), a Vámpírok bálja óta töretlen népszerűségű Egyházi Géza pedig végre humorát is megcsillogtathaja Carl-Magnusként, a hihetetlen muzikalítású Szemenyei János pedig Henrik szerepét játssza.

A produkciót a május 11-i jubileumi előadást követően még június 2-án tekinthetik meg az érdeklődők az évadban. Utolsó alkalommal láthatják továbbá az érdeklődők Marozsán Erikát Bozsik Yvette nagysikerű Cabaret-rendezésében. A színésznő hosszabb külföldi tartózkodása miatt a következő évadban új beálló veszi át a Színikritikusok Díját elnyerő zenés előadás női főszerepét. A produkciót a jelenlegi felállásban május 12-én játsszák utolsó alkalommal.

Patai Anna és Törőcsik Mari - Egy nyári éj mosolya
Patai Anna és Törőcsik Mari - Egy nyári éj mosolya