Konrád

Drukkoljon az operavizsgán!

2012.05.11. 15:00

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatóinak áriavizsga-előadásán a Duna Palotában, ahol a barokktól a huszadik századig jelentős operaszerzők művei csendülnek fel!

2012. május 15-én 19 órai kezdettel a Duna Palotában a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatóinak vizsgaelőadását élvezhetik a műfaj kedvelői. Marton Éva, Pászthy Júlia, Gombai-Nagy Magda és Halmai Katalin növendékei Händel, Mozart, Verdi, Wagner, Rossini, Donizetti, Massenet, Puccini, Bizet és Mascagni áriákat adnak elő. Az előadás különlegessége, hogy már a külföldi operaházak színpadán is elismert művész, Molnár Levente vendégként énekel a zeneakadémistákkal.

Balczó Péter és Molnár Levente;  Puccini: Bohémélet - Debreceni Csokonai Színház
Balczó Péter és Molnár Levente; Puccini: Bohémélet - Debreceni Csokonai Színház

A vizsgán közreműködik a Duna Szimfonikus Zenekar, vezényel Sándor Szabolcs. A fellépők Molnár Levente m.v., Ambrus Orsolya, Balgová Gabriela, Dékán Jenő, Gaál Csaba, Jakab Ildikó, Morva-Gulyás Anna, Rab Gyula, Vörös Szilvia, Dani Dávid BA III., Murvai Dénes m.v. lesznek.

Kérdésünk: Az előadáson elhangzik egy részlet Mozart Figaro házassága című operájából ("Voi signor, che giusto siete"). Melyik szerepet énekli ebben Molnár Levente?

A május 14. éjfélig helyesen válaszolók közül ketten lehetnek a Fidelio vendégei partnerüllek az előadáson.