Antal, Antónia

László Boldizsár és Terts Márton debütál Kero rendezésében

2012.05.30. 11:30

Programkereső

A Magyar Állami Operaház Pillangóasszony-sorozatának utolsó két előadása új szereposztással csalogatja a darab szerelmeseit.

A dirigens ezúttal a külföldről hazatérő fiatal karmester, Terts Márton lesz, aki 2005-ben Leopold Hager karmesteri osztályában szerezte meg diplomáját a bécsi Zeneművészeti Egyetemen. Részt vett Dénes István, Acél Ervin és Jerome Preysinger mesterkurzusain. Hangverseny- és operai vendégszereplések mellett (Új-Brandenburgi Filharmonikusok, Drezdai Állami Operettszínház, Norddeutsches Tonkünstlerorchester) 2004 és 2011 között a Brémai Színház karmestere volt.

László Boldizsár
László Boldizsár

Pinkerton szerepében László Boldizsár lép színpadra. A Cotton Club Singers alapítója és frontembere 15 évig a jazzvokál műfajt képviselte, majd operaszínpadon folytatta énekesi karrierjét. Az utóbbi négy évben László Boldizsár hét színház 14 opera és 3 operett tenor főszerepét játszott el, s mára a Pozsonyi Állami Operaház és a Szegedi Nemzeti Színház vezető tenorja. Budapesti operadebütálása elé nagy várakozással tekint: "Eleinte úgy gondoltam, hogy pesti bemutatkozásom nem fog annyira megérinteni, miután állandó szólistája lettem a pozsonyi operának és túl vagyok a tizenötödik operaszerepemen. Az első színpadi próba viszont elég komoly emóciókat váltott ki belőlem. Az épület, ami magában hordozza mindazt, amit elképzelünk róla, és mindaz, ami története során megvalósult benne, azonnal visszaparancsolta belém a tiszteletet. Kerényi tanár úr Pillangóasszonya pedig különlegesen embert próbáló feladat a sokszínűségével és a zenére komponált, másodpercenként hullámzó világával. Külön köszönet nagyszerű partneremnek, Frankó Tündének, akivel már régóta vágytam közös előadásra, és Merczel Máriának, a darab asszisztensének, aki az első másodperctől kezdve olyan fegyelemre és alázatra 'kényszerített' - a szó jó értelmében -, amit még nem tapasztaltam és ami nélkül egy fabatkát sem érne ebben a rendezésben a jelenlétem. Most már nagyon várom a pesti debütálásomat!"

A két művész június 2-án és 7-én lép fel az Operaházban.