Béla

Okosan a Szegedi Szabadtérire

2012.06.06. 12:07

Programkereső

Okostelefon-alkalmazást hozott létre a Szegedi Szabadtéri Játékok, melyen akár belépőt is vásárolható vagy éppen szegedi szállást foglalható az előadások idejére. Idén nyártól már wifi hotspot a fesztivál helyszíne is.

Már okostelefonon is olvasgathatók a legújabb Dóm téri hírmorzsák, egy koppintással megnézhetők a nyári előadásokhoz kapcsolódó exkluzív videók, ellenőrizhető a szereposztás, és a következő menüpont alatt azonnal meg is vásárolhatók a belépők. Sőt, akár szállás is lefoglalható a szegedi vagy környékbeli hotelek valamelyikébe.

Dóm tér, Szeged
Dóm tér, Szeged

Néhány hete indította el a fesztivál az ingyenes smart phone alkalmazásokat, melyek Android és iOS operációs rendszereken is elérhetőek, valamint egyszerűen és ingyenesen letölthetők a készülékekre. A fejlesztés vizuális megjelenése a Szabadtéri dizájnját tükrözi. A szervezők igyekeznek egyre több funkcióval segíteni a Dóm téri közönség tájékozódását a virtuális csillagtető alatt is.      

A Szabadtéri mindig is élen járt a modern lehetőségek és technikák alkalmazásában, főként azok esetében, amik segítségével közvetlenebb kapcsolatot tud kialakítani nézőivel. Ez elsődleges szempont, már-már elvárható egy olyan közönségbázist mozgató fesztiválnál, mint amilyen a Dóm téri. A Szabadtéri-alkalmazás az idei nyártól a helyszínen már wifin keresztül is használható.