Csilla, Noémi

Don Pasquale a palota előtt

2012.07.10. 10:00

Programkereső

Legyen a Fidelio vendége partnerével a VeszprémFestet záró Donizetti-vígopera előadásán!

Donizetti utolsó vígoperája, a Don Pasquale jelentette talán a legnagyobb közönségsikert a maga korában az itáliai szerző számára. Népszerű művének félig szcenírozott előadása most Káel Csaba rendezésében kerül a VeszprémFest színpadára - a rendezővel készült interjúnk ide kattintva olvasható -, ahol a darab díszletéül maga a veszprémi érseki palota szolgál. A 18. századi római történetet, amelynek szövegét is maga a szerző írta, és amelyben szerencsésen párosul a drámai és a buffo szerepkör, nemcsak a közönség, de a szakma is Donizetti legjobb vígoperájának tartja.

Miklósa Erika
Miklósa Erika

A művet ezúttal a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Magyar Állami Operaház Énekkara szólaltatja meg Héja Domonkos vezényletével. A produkcióban kiváló szólistákat hallhat a közönség. A címszerepet a világhírű olasz basszbariton, Roberto Scandiuzzi, az olasz basszista iskola egyik legnagyobb csillaga játssza. A simogatóan telt hangú művész az elmúlt két évtizedben sikert sikerre halmozott a világ legpatinásabb színpadain, operaházaiban, fellépett többek között a Covent Gardenben, a New York-i Metropolitanben a Scalában, a párizsi operában, a Bécsi és a Müncheni Staatsoperben. Partnere a VeszprémFest visszatérő vendége, a közönségkedvenc Miklósa Erika, aki Norinát alakítja. Malatesta szerepében Kálmán Pétert láthatjuk, Ernestót a fiatal tenor, Horváth István, a jegyzőt pedig Mukk József alakítja. A keményfejű öregúr házasságáról szóló történet egyszerre ígér igazi könnyed, nyáresti, de ugyanakkor színvonalas szórakozást. Méltó záróeseménye lesz a fesztiválnak. 

Kérdésünk: Mi Norina álneve a darabban? A válaszhoz segítség ide kattintva található.)

A kérdésre július 17. éjfélig helyesen válaszoló olvasóink közül hárman lehetnek partnerükkel a Fidelio vendégei a július 21-i előadáson.