Béla

Felmentették Baán Lászlót és Ókovács Szilvesztert

2012.07.27. 19:05

Programkereső

Felmentették kormánybiztosi tisztségéből augusztus 31-i hatállyal Baán Lászlót és Ókovács Szilvesztert, az erről szóló határozat a Magyar Közlöny július 27-i számában jelent meg.

Baán László
Baán László

Baán Lászlót 2011 szeptemberében nevezték ki az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes, a múzeumi negyed koncepciójáért felelős kormánybiztossá. A tavaly őszi kormányhatározat szerint Baán László kormánybiztosi megbízatása - Szépművészeti Múzeumbeli főigazgatói teendőinek meghagyása mellett - 2013. szeptember 30-ig szólt volna. A kormány július elején fogadta el azt a koncepciót, amely szerint öt új épületnek és hat intézménynek adhat otthont a legkorábban 2018-ban megvalósuló múzeumi negyed. (Baán Lászlóról és a múzeumi negyedről írott cikkeinket ezt a linket követve olvashatják el.)

Ókovács Szilveszter
Ókovács Szilveszter

Ókovács Szilveszter (képünkön) 2011 augusztusa óta a Magyar Állami Operaház irányításáért felelős kormánybiztos. Ókovács Szilvesztert tavaly augusztusban a Magyar Állami Operaház irányításával kapcsolatos feladatok ellátására az intézmény főigazgatói munkakörének betöltéséig, de legfeljebb kétéves időtartamra nevezte ki kormánybiztossá a miniszterelnök. (A Fidelio.hu Ókovács Szilveszterrel kapcsolatos cikkeit ide kattintva találják meg.)

A felmentések indoka nem szerepel a határozatokban.