Sándor, Ede

A Margitszigeten dalolnak a Blues fivérek

2012.07.30. 19:11

Programkereső

Feke Pál és Serbán Attila a világhírű The Blues Brothers-dalokból válogat augusztus 3-án és 5-én a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon.

A világhírű The Blues Brothers-dalokból készült már film és színházi előadás is, a Budapesti Nyári Fesztivál kínálatában most a koncert-show változatot elsőként hallhatják magyarul az érdeklődők. Elwood és Blues Jake szerepében Feke Pál és Serbán Attila lép színpadra, akik nem csak főszereplői a shownak, hanem zenei és művészeti vezetőként is jegyzik a produkciót. A két kiváló énekes-színészt a szakma legjobb zenészeiből álló zenekar kíséri. Az est sztárvendége - Aretha Franklin szerepében - Tóth Vera lesz.

Feke Pál és Serbán Attila
Feke Pál és Serbán Attila

Feke Pál és Serbán Attila először 2001-ben, egy Egyesült Államokbeli turnén találkozott a The Blues Brothers slágereivel és a zenekar tengerentúli népszerűségével. Az ott tapasztalt hangulatot és élményt adják át most a hazai közönségnek. Elwood és Jake Bluestól, a védjegyükké vált fekete öltönyben, kalapban és napszemüvegben olyan slágereket ismerhettünk meg, mint a Jailhouse Rock, Everybody Needs Somebody To Love, Sweet Home Chicago, Gimme Some Loving vagy a Soul Man.

Feke és Serbán már számos darabban játszott együtt (Jézus Krisztus Szupersztár, Spamalot), de most új oldalukról mutatkoznak be. Ígéretük szerint a közönség is énekelni és táncolni fog velük. A show után a szereplők minden vendéget afterpartyra várnak a Víztoronynál, ahol DJ Dominiqe lemezlovas szolgáltatja majd a zenét. A látványban rendkívül gazdag, önfeledt szórakozást nyújtó előadás olyan alkotók közreműködésével jött létre, mint Rományi Nóra jelmeztervező és a sztepp tánc világbajnok Bóbis László koreográfus, de a produkcióan közreműködik a The Blues Brothers Zenekar és Hölgytánckar is.