Emőke

Töltsd a hétvégét a Pesti Broadway-n!

2012.09.14. 16:11

Programkereső

Az évadnyitó fesztiválon idén két napon, szeptember 15-én és 16-án is várják a rajongókat a Budapesti Operettszínház elé.

A nyáron Baján, tízezer néző előtt hatalmas sikert aratott Miss Saigon felújításával kezdődött el a Budapesti Operettszínházban a Csillagok éve, melynek immár hivatalos, szabadtéri nyitánya idén sem marad el: az évadnyitó fesztivál műsorvezetői Peller Anna és Csonka András lesznek, a program pedig hosszabb lesz a megszokottnál. Ugyanis már szeptember 14-én, péntek este a Thália által szervezett Vidéki Színházak Fesztiválja keretében színpadra lépnek az Operettszínház sztárjai: este fél héttől Dancs Annamari, Vágó Bernadett, Feke Pál, Homonnay Zsolt, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szerényi László mutatja be a premierek és repertoár-előadások, többek között a Marica grófnő, az Ördögölő Józsiás, a Veled, uram!, a Miss Saigon, az Elisabeth, a Viktória, a Ghost és a Rebecca legnépszerűbb slágereit.

A Budapesti Operettszínház épülete
A Budapesti Operettszínház épülete

A szeptember 15-i, szombat délutáni első program is koprodukció a Tháliával és a vidéki teátrumokkal, ugyanis Országos Zenehíd elnevezésű programunkon a szolnoki Szigligeti Színház, a Pécsi Nemzeti Színház, a veszprémi Petőfi Színház, a Miskolci Nemzeti Színház, az egri Gárdonyi Géza Színház, a kecskeméti Katona József Színház, a székesfehérvári Vörösmarty Színház, a Szegedi Nemzeti Színház és a Kassai Thália Színház legkiválóbb előadóit, valamint a Budapesti Operettszínház művészeit láthatják egy színpadon.

Az öt órai ünnepélyes megnyitót követően Marica grófnő és az Operett többi "kékvérűje" lép pódiumra - a Rebecca, az Elisabeth, a Mágnás Miska, a Lili bárónő, a Veled, Uram!, valamint a Rómeó és Júlia új beállói mutatkoznak be, s természetesen az Operettszínház első premierének legnagyobb slágerei is felcsendülnek. Színpadra lép Bordás Barbara, Dancs Annamari, Füredi Nikolett, Kalocsai Zsuzsa, Kapócs Zsóka, Lehoczky Zsuzsa, Molnár Ágnes, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Jantyik Csaba, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter. Fél héttől az Operettszínház csapatai és olimpikonok zene-olimpiáján szurkolhatnak az rajongók kedvenceiknek. Rómeók, Mercutiók, Benvoliók, Szépségek és Szörnyetegek, Szilviák, Edvinek, Stázik és Bónik, szép nyári napozók, szubrettek és táncos komikusok lesznek a versenypályán, akik a bemelegítést követően váltófutásban, labdajátékokban, vizes versenyszámokban, öttusában, súlyemelésben mérik össze tudásukat.

Dolhai Attila
Dolhai Attila

Fél nyolckor aztán új értelmet nyer a „Sztárom a párom" szinte szállóigévé vált film címe. Hogy ki, kinek a sztárja és párja, vagy párjának a sztárja lesz, arról  Dancs Annamari, Fischl Mónika, Füredi Nikolett, Kékkovács Mara, Oszvald Marika, Siménfalvy Ágota, Szendy Szilvi, Vágó Bernadett, Vörös Edit, Boncsér Gergely, Brasch Bence, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Faragó András, Homonnay Zsolt, Kádár Szabolcs, Kocsis Dénes, Mészáros Árpád Zsolt, Peller Károly és Szabó P. Szilveszter gondoskodnak. Az Operettszínház örökifjú és fiatalabb generációi a legkülönbözőbb párosításokban kerülnek nézőink elé - a Szép nyári napból, A víg özvegyből, a Rudolfból, az Elisabethből, a Csókos asszonyból, A Csárdáskirálynőből, a Marica grófnőből és A Szépség és a Szörnyetegből varázsolnak igazi bulihangulatot a szombati nap végére. 

Szeptember 16-án, vasárnap két órától négy óráig valódi csemegével kedveskednek a legelszántabbaknak: a Bohém Casting kapcsán egy igazi bohém castingra is kerül sor a színház előcsarnokában. Nyilvános meghallgatást tartanak a közönségnek, Brasch Bence és Kelemen Dániel vezetésével. Ezzel egy időben, a szabadtéri színpadon a PBS MIX - a Pesti Broadway Stúdió növendékeinek műsora különleges meglepetésekkel várja az érdeklődőket. Három órától pedig a Musical Együttes és a Pesti Broadway Stúdió végzett növendékeinek show-ja következik.

Siménfalvy Ágota
Siménfalvy Ágota

Négy órakor kezdődik az Operett Activity, játékos kvízműsor, a közönség bevonásával: a nézők és sztárok együtt mutogathatják el, írhatják körbe vagy rajzolhatják le az operett- és musical műfajának legösszetettebb kifejezéseit. Közben pedig lesz Ábrahám-show a komponista legnagyobb slágereivel, a Bál a Savoyban című előadásból és a Viktóriából is. Kora este este egy igazi különlegességre kerül sor. A blokk címe: Az 'Én táncolnék veled'-től a 'Hogyha kell egy tánc'-ig. Az Elisabeth nagy párosa, Janza Kata és Szabó P. Szilveszter műsorában sok izgalmas produkcióra és szerepcserére is sor kerül. Háromnegyed héttől a Ghost és az Ördögölő Józsiás apropóján a színpadon ördögök, szellemek, s más különleges lények váltják egymást - a show-műsorban közreműködik Bordás Barbara, Dancs Annamari, Nádasi Veronika, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi, Feke Pál, Mészáros Árpád Zsolt, Kocsis Dénes és Szerényi László is. A fesztivált vasárnap este Retro Party zárja, melyen fellép a társulat valamennyi sztárja.