Béla

Fényes-dalok Óbudán

2012.10.20. 11:08

Programkereső

A legendás operett- és filmzeneszerző, Fényes Szabolcs dalai október 25-én a Budapest Bár előadásában csendülnek fel az Óbudai Társaskörben.

A huszadik századi magyar könnyűzene egyik legnépszerűbb képviselőjeként számon tartott Fényes Szabolcs egyben kedvelt filmkomponista is volt. Mintegy százharminc filmzenét írt, ő a szerzője többek között az Egy szoknya, egy nadrág, a 2x2 néha öt, az Esős vasárnap, a Fűre lépni szabad, vagy a Dollárpapa című sikerfilmek zenéjének. Az általa szerzett melódiák hosszú, nagyszerű pályafutásának lezárulta után is népszerűek, néhány a legismertebbek közül: Mindig az a perc, Álmaimban valahol, Van-e szerelmesebb vallomás, Csak egy kis emlék, Nemcsak a húszéveseké a világ, Küldök néked egy nápolyi dalt, Szeretni bolondulásig, Fehér sziklák.

Behumi Dóri és a Budapest Bár
Behumi Dóri és a Budapest Bár

Az október 25-i, este hét órakor kezdődő koncerten a fennállásának ötödik évfordulóját ünneplő Budapest Bár együttes tolmácsolásával csendülnek fel Fényes legnépszerűbb dalai. A koncerten közreműködik Behumi Dóri, Keleti András, Németh Juci és Rutkai Bori is.