Konrád

Lesz-e Ring-bemutató Buenos Airesben?

2012.10.23. 12:40

Programkereső

Katharina Wagner, az előadás rendezője a Teatro Colón munkakörülményeire hivatkozva felfüggesztette a novemberi bemutatót.

A harmincnégy éves rendezőnő - aki egyenes ági leszármazottja Richard Wagnernek - az argentin közönség számára a tizenhat órásból hétórás változattá sűrítette ükapja A nibelungok gyűrűje című tetralógiáját. Katharina Wagner - miután a héten villámlátogatást tett Buenos Airesben - több német lapnak adott interjújában elmondta, hogy elégedetlen az argentin dalszínház munkakörülményeivel, így felfüggesztette munkáját, és nem kizárt, hogy otthagyja a projektet. Hiányosak a díszletek, a jelmezek, a parókák nem készültek el a próbákra - fejtette ki.

a Buenos Aires-i Teatro Colón
a Buenos Aires-i Teatro Colón

A Teatro Colón elismerte Wagner kivetéseit. Katharina Wagner emailben azt ígérte az igazgatónak, visszatér a színházba, amennyiben megteremtik számára a megfelelő munkafeltételeket és rendezik az előadás szerződéseit. Julien Salemkour karmesterrel például már szerződést is kötöttek az előadásokra, (még a színház honlapjára is felkerült dirigensként), mégis felkérték a helyére Roberto Paternostrót. Az argentin sajtó arról írt, hogy Wagner helyére beugróként Valentina Carrasco veheti át a november 27-től 30-ra kitűzött Ring-premier rendezői munkáját.