Júlia, Rita

Baden-Badenben is sikeres a Csárdáskirálynő

2012.11.13. 12:25

Programkereső

A Budapesti Operettszínház produkcióját november elején három alkalommal játszották a baden-württembergi fürdővárosban, januárban ugyanitt a Szépség és a Szörnyeg is színre kerül.

Világsztárok mellett egyetlen zenés teátrumként kapott meghívást a baden-badeni Festspielhaus őszi programjába a Budapesti Operettszínház, melynek társulata november 9-10-11-én este szerepelt a baden-württembergi fürdővárosban Kálmán Imre A Csárdáskirálynő című művével. A Budapesti Operettszínház előadása KERO® rendezésében a 2002-es budapesti premier és a 2008-as felújítás között végigjárta az egész világot. Baden-Badenben 2005-ben láthatta a közönség utoljára ezt az előadás, amiből a Südwestrundfunk (SWR) Televízió felvételt készített, azóta szerte az országban játsszák a csatornák.

Budapesti Operettszínház: Csárdáskirálynő
Budapesti Operettszínház: Csárdáskirálynő

A kulturális intézmény hivatalos őszi programjában igazi világsztárok kaptak meghívást: az Operettszínház társulata Jessye Norman, a John Neumeier vezette Hamburg Balett után, a zongorista Murray Perahia, az operaénekes Joyce DiDonato, Edita Gruberova és Cecilia Bartoli koncertje előtt lépett fel itt. A Csárdáskirálynő németországi előadásában a címszerepet, Szilviát Fischl Mónika és Lukács Anita, Edvint Vadász Dániel és Vadász Zsolt, Bónit Peller Károly, Stázit Szendy Szilvi, Feri bácsit Földes Tamás, Miska és Alfonz szerepét Faragó András, Leopold Máriát Marik Péter, Anhiltét Kállay Bori, Schulteis Arnoldot Bálint Ádám, Rohnsdorf ezredest pedig Dézsy Szabó Gábor alakította. A Budapesti Operettszínház Zenekarát Makláry László dirigálta.

A Budapesti Operettszínház társulata a baden-badeni vendégszereplés után november 29-étől Bécsben játssza A Szépség és a Szörnyeteget, ami egyébként januárban ugyancsak látható lesz a Festspielhausban.