Ervin

Ramón Vargas áriaestje az EON támogatásával

2012.11.19. 13:10

Programkereső

A legendás "három tenort" követő nemzedék világklasszis belcanto-tenorja, a mexikói származású Ramon Vargas több Metropolitan-közvetítés után november 28-án személyesen is megjelenik a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem színpadán.

Azért jön, hogy Mozart-, Donizetti-, Verdi-, Puccini-, Boito-, Cilea-, Ponchielli- és Massenet-válogatásával kápráztassa el rajongóit, megmutatva, mire lehet képes egy korszakos belcanto-tenor akár a klasszikusokat, akár szülőhazája "meglepetéscsomagját" kínálja a közönségnek.

Ramón Vargas
Ramón Vargas

"Én egész életemben mindig énekeltem, önkéntelenül is. A jó hang ajándék. Kötelességem tökéletesíteni, hogy átadjam, hogy megosszam másokkal. A művészet felemel; ahogy mi mondjuk: énekelni annyi, mint kétszer imádkozni" - vallja a művész. "Caruso egyszer azt mondta, hogy egy tenor hangja 35 éves korára alakul ki és 45 éves körül változik meg. Ez azt jelenti, hogy mintegy évtizednyi az az idő, amikor a tenorista leginkább «hangjánál van». Én most éppen ennek az évtizednek járok a közepén, tehát köszönöm, remekül vagyok" - nyilatkozta szeptemberben a NOW című magazinnak. Mindennek hamarosan mi magunk is tanúi lehetünk.