Júlia, Rita

Jubilált a Rómeó és Júlia

2012.11.30. 09:30

Programkereső

Kerek évfordulóhoz érkezett a Budapesti Operettszínház: november 29-én 500. születésnapját ünnepelte Gerard Presgurvic Rómeó és Júliája. A jubileumi estén meglepetésműsorba csöppentek a gyanútlan nézők, Kerényi Miklós Gábor igazgató pedig megragadta az alkalmat, hogy - miután kellőképp tisztelgett a múlt előtt - beavassa a közönséget a színház jövő nyári terveibe.

A Rómeó és Júliát 2004. január 23-án mutatták be az igazgató rendezésében, és azóta jóval több, mint 400 ezer nézőnek volt szerencséje megtekinteni a két hősszerelmes történetét a Budapesti Operettszínház színpadán. Az 500. előadást követően Kerényi Miklós Gábor a színpadra szólította a darab összes színészét, alkotóját, beleértve a második generációs, újoncokból álló szereposztást is, majd egy rövid videóval felidézték az első bemutató óta eltelt kilenc év emlékezetes pillanatait. Igazi sztárvendégként köszönthette a közönség a zeneszerző, Gerard Presgurvic lányát, valamint a párizsi ősbemutató Rómeóját, Damien Sargue-t, aki a meglepetésműsor részeként egy francia-magyar nyelvű duett erejéig Vágó Zsuzsival is összeállt.

A Rómeó és Júlia 500. előadása az Budapesti Operettszínházban
A Rómeó és Júlia 500. előadása az Budapesti Operettszínházban

Az igazgató 2013 nyaráról szólva elárulta: a Szépség és a Szörnyeteg Hamburgban, a Csárdáskirálynő Berlinben, illetve a jövőre nyíló Tokaj Arénában lesz majd látható. A színház visszatér a korábbi nyarak szabadtéri helyszíneire, ráadásul csupa Presgurvic-musicallel: augusztus végén Baján játsszák a Rómeó és a Júliát, júliusban és augusztusban pedig - magyarországi ősbemutatóként, közös koprodukcióban - Szegeden és Sopronban mutatják be az Elfújta a szelet. A Margaret Mitchell regényéből készült musicalból csütörtök este részleteket is láthatott a közönség.