Zita, Mariann

Operabeavató sorozat indul Kaposváron

2012.12.03. 15:56

Programkereső

A Csiky Gergely Színház december 3-án induló három részes sorozatában Mozart-operákat vesznek sorra Dinyés Dániel elemzésével.

"Ez a sorozat szól azoknak, akik még soha életükben nem voltak operában és nem ismerik a műfajt, valamint azoknak is, akik Mozart-rajongók és újabb részletekkel szeretnének gazdagodni a mester műveiről" - mondta Dinyés Dániel, a színház zenei vezetője. "Az operabeavatón mindenki ráébredhet, hogy a műfaj nem is olyan megközelíthetetlen, mint amilyennek gondolta" - emelte ki a sorozat ötletgazdája. A rendhagyó előadásokról szólva Dinyés Dániel elmondta: a beszélgetős koncertek alatt lehetőség nyílik megismételni egy-egy részt, egy jelenetet többféleképpen is kipróbálhatnak, "ráérősen kutakodhatunk a zenei szövet és énekszólamok összefüggésében".

Dinyés Dániel
Dinyés Dániel

A december 3-án induló operabeavató sorozat keretében a kivételes tehetségű zeneszerző három legismertebb és legnagyobb sikert aratott olasz nyelvű művével - mindhárom opera szövegírója Lorenzo da Ponte - ismerkedhet meg a közönség. Elsőként a Figaro házasságát, majd a Don Giovannit és végül a Cosi fan tuttét veszik górcső alá Dinyés Dániel zeneszerző, karmester elemzésével. Az operarészletek négy kiváló operaénekes, Herczenik Anna, Kolonits Klára, Cseh Antal és Gábor Géza mellett Nyári Szilvia, Kőrösi András és Hüse Csaba színművészek előadásában szólalnak meg.