Konrád, Tivadar

Dorottya a Szkénében farsangol

2012.12.12. 13:15

Programkereső

A Gál Tamás vezette dunaszerdahelyi Csavar Színház A nagyidai cigányok és A helység kalapácsa után Csokonai vígeposzát hozza el a budapesti közönségnek december 15-én.

Ezúttal Csokonai vígeposzát mutatja be a Csavar Színház két állandó tagja december 15-én 11 órakor. Gál Tamás rendező és Bodonyi András előadásában 17. századi eredeti zsidó és magyar zenei motívumok elevenednek meg verbunkok felhasználásával, humorral,  fiatalsággal és jókedvű játékossággal telítve.

Gál Tamás - Dorottya
Gál Tamás - Dorottya

A rövidre nyúlt farsang ellen tiltakozó vénlányok - élükön Dorottyával -, majd a hozzájuk társuló felháborodott asszonysereglet (főként idős dámák) férfiak elleni ádáz harcát meséli el a szerző pikáns humorral. Karneváli forgatag, álarcok, álorczák mögé bújtatott szívek vágya a szerelemre. A fergeteges humorú történet - természetesen Isteni beavatkozással - jóra fordul, mindenki megszépül és párt talál magának.

A Csavar Színház korábbi két előadása, Petőfi Sándor A helység kalapácsa, valamint Arany János A nagyidai cigányok című művei továbbra is rendszeresen vendégszerepelnek a Szkéné Színház műsorán.