Géza

Aláírták az Erkel Színház kivitelezési szerződését

2013.01.02. 13:30

Programkereső

Január elsején írták alá a Magyar Állami Operaházban az Erkel Színház "játékra alkalmas állapotig történő felújítására" kiírt két fordulós közbeszerzési pályázaton nyertes Laki Épületszobrász Zrt.-vel a kivitelezési szerződést.

A szerződés aláírását követően a munkálatok "haladéktalanul" megkezdődhetnek - közölte az MTI-vel Turkovics Monika marketing igazgató. Az építkezés első ütemének végén, 2013 márciusától 100 napon át már próbaüzem folyik az Erkel Színházban, amely időszak alatt az Operaház társulata 80 előadást teljesít az épületben.

Az aláírók: Béres Lajos a Laki Épületszobrász Zrt. képviseletében, valamint Ókovács Szilveszter mb. főigazgató
Az aláírók: Béres Lajos a Laki Épületszobrász Zrt. képviseletében, valamint Ókovács Szilveszter mb. főigazgató

A Magyar Állami Operaház kezelésében lévő Erkel Színház csaknem egy év múlva, 2013. november 7-én nyílik meg hivatalosan, Erkel Ferenc születésének 203. évfordulóján. E napot a Magyar Állami Operaház mint a Magyar Opera Napját kívánja megünnepelni. Az újranyitó színház Erkel Hunyadi László című művével indítja a jövő generáció bevezetését az opera világába. A Hunyadi-opera, a 2012/13-as évad első nagy sikerű bemutatója össztársadalmi eseménnyé vált: ezerkétszáz ülőhely telt meg az Andrássy úti kivetítő előtt, összességében egymillió ember látta a bemutató részleteit a televíziós- és online közvetítés által, tavasszal pedig diákok tízezrei számára válik hozzáférhetővé az Erkel Színházban.

Erkel Színház
Erkel Színház

Az egykori népopera felújításának előzményeit és hátterét ebben a cikkünkben foglaltuk össze, azt pedig, hogy honnan indulhat a felújítás, 2011 decemberében, az épület 100. születésnapján készített fotóinkról, ide kattintva tekinthetik meg.