Eleonóra

Gheorghiu és Alagna most már tényleg elválnak

2013.01.04. 11:50

Programkereső

Évek óta szó van róla, de 2013-ban valóban felbontja házasságát az operavilág álompárja.

Angela Gheorghiu, a 47 éves világhírű román szoprán jelentette be január elején, hogy elválik Roberto Alagnától, az olasz származású, franciaországi születésű 49 éves sztártenortól. A kilencvenes évek közepétől sokáig az operaszínpadok álompárjaként emlegetett énekesek jó néhány éve külön éltek. Eddig sem tagadták, hogy hivatalosan is elválnának, de megegyezésre nem jutottak. Most az operadíva azt közölte, úgy döntöttek, hogy közös megegyezéssel és tökéletes barátságban mondnak búcsút egymásnak törvényes keretek között is.

Roberto Alagna és Angela Gheorghiu
Roberto Alagna és Angela Gheorghiu

Roberto Alagna és Angela Gheorghiu házassága nem csupán az opera-, de a bulvárlapoknak is bőséges témát adott az elmúlt években. Alagna első felesége 1994-ben hunyt el agydaganatban, a román dívát ebben az évben ismerte meg Londonban, aki akkor még férjnél volt, majd két évvel később megtartották az esküvőt a Metropolitan színpadán, Roberto Giuliani New York-i polgármester celebrálásában, a Bohémélet előadása közben. Gyakran énekeltek együtt - a Carmenben, Gounod Rómeó és Júliájában, a Traviatában, a Szerelmi bájitalban - , több közös lemezfelvételt jegyeznek, sőt Benoît Jacquot rendezésében még egy operafilmben is felléptek, ami Puccini Toscájából készült. Mindketten híresek lobbanékony természetükről - az aranypárt nem kevés malíciával Párizsban Bonnie és Clyde-nak is hívták, az énekesnőt egy időben gyakran nevezte a sajtó Draculette-nek -, házasságuk ennek ellenére több mint tíz évig tartott. Angela Gheorghiu 2009-ben egyszer már be is jelentette, hogy két év különélés után elválik férjétől.

Immáron véglegesnek tűnő válásukat követően mindketten a saját pályájukat járják tovább, de ahogy eddig, ezután is előfordulhat, hogy egy előadásban játszanak. Angela Gheorghiu rendkívül optimista, mint mondta, 2013-ra sok koncertfelkérést kapott, például Londonba, Los Angelesbe, Moszkvába, Párizsba és Bécsbe.