Sándor, Ede

Figaro a Kamrában

2013.04.15. 17:30

Programkereső

Április 19-én és 20-án az érdeklődők kedvükre felfedezhetik Mozart világát, ha ellátogatnak a Katona József Színház stúdiószínházába.

A Kamrában rendezett előadás a Figaro házasságának mellbevágóan erőteljes humorú, szövevényes cselekménye segítségével vezeti be a közönséget az opera műfajának zenei-dramaturgiai összefüggéseibe Herczenik Anna és Cseh Antal közreműködésével. A zongoránál helyet foglaló "mesélő" Dinyés Dániel lesz, a rendező Ascher Tamás.

Herczenik Anna
Herczenik Anna

A produkció alapötletét és célját a művészek így foglalták össze: "A beszélgetős koncerteken nem opera-keresztmetszetet akarunk bemutatni, hanem olyan összefüggések után kutatunk Mozart operáiban,  amelyek feltárására egy szokványos operaelőadás alatt nincs lehetősége a hallgatónak. Hiszen lehetőségünk nyílik majd visszaismételni egy-egy részt, ráérősen kutakodhatunk a zenei szövet és az énekszólamok összefüggésében, és egy jelenetet többféleképpen is kipróbálhatunk zeneileg és színpadilag egyaránt. A mozarti operaszínpad bebarangolására hívjuk a hallgatóinkat."

Jó utat!