Konrád

Gyönyörű hang, lenyűgöző színpadi tehetség

2013.04.16. 14:30

Programkereső

Isabel Leonard mezzoszoprán kapja a 2013-as Richard Tucker-díjat. A 30 ezer dollár értékű elismerést a jelentős nemzetközi karrier küszöbén álló tehetségeknek ítéli oda a legendás tenor emlékére létrehozott alapítvány.

Korábban olyan sztárok részesültek a kitüntetésben, mint Renée Fleming, Deborah Voigt, David Daniels és Joyce DiDonato. Isabel Leonard, akit Barry Tucker, a Richard Tucker Music Foundation elnöke gyönyörű hangjáért és lenyűgöző színpadi tehetségéért méltatott, a magyar közönség számára sem ismeretlen: a Metropolitan Operából sugárzott élő közvetítések jóvoltából sokan hallhatták már az énekesnőt, aki azt nyiltakozta, született New York-i lévén elképzelni sem tud nagyobb megtiszteltetést a Richard Tucker-díj jelentette elismerésnél.

Isabel Leonard
Isabel Leonard

Leonard októberben Thomas Ades A vihar című kortárs operájában Mirandát, majd a Don Giovanniban (Andrew Davies vezényletével) Zerlinát alakította a MET színpadán. Májusban Poulenc művében, A karmeliták párbeszédeiben Blanche szerepét énekli.

A fiatal mezzoszoprán a salzburgi és a glyndebourne-i fesztiválokon Európában is siker aratott már a Figaro házassága Cherubinójaként, illetve a Così fan tutte Dorabellájaként. A Mozart-művek mezzo főszerepei mellett szívesen bízzák rá Händel operáinak jelentős figuráit is: játszotta az Alcinában Ruggierót és a Julius Caesar Sestóját.