Orbán

Operák a MET-ből

2013.06.13. 12:06

Programkereső

Klasszikus olasz és francia operákkal várja közönségét a nyár folyamán az Uránia. Játsszona Fidelióval, és vegyen részt a Carmen vetítésén!

New York legendás operaháza, a Metropolitan Opera produkciói közül Bizet-, Verdi-, Rossini- és Puccini-kompozíciók előadásainak vetítését tűzte műsorára a filmszínház. Verdi két operáját, A trubadúrt, illetve a Traviatát június 26-án és július 24-én vetítik, míg Bizet Carmenjét június 19-én és szeptember 22-én láthatja a közönség Elīna Garanča, Roberto Alagna és Mariusz Kwiecien főszereplésével. Rossinitől - Verdihez hasonlóan - szintén két alkotás szerepel a programban, mindkettő először látható az Uránia műsorán. Július 10-én nem kevesebb, mint hat tenor társaságában énekli Renée Fleming az Armida címszerepét, melyet a rendező Mary Zimmerman „eltemetett gyöngyszemnek, igazi kincsesládának" nevezett, augusztus 7-én és szeptember 14-én pedig A sevillai borbély lesz műsoron a bel canto koronázatlan királyával, Juan Diego Flórezzel és Joyce DiDonatóval a főszerepekben. A válogatásban Puccini Turandotja is helyet kapott augusztus 21-én, a címszerepben a minszki születésű Maria Guleginával. 

Carmen a MET-ben - Elīna Garanča
Carmen a MET-ben - Elīna Garanča

Az első két játékos, aki 2013. június 17-ig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, partnerével részt vehet a Carmen MET-produkciójának vetítésén 2013. június 19-én.

Milyen nemzetiségű Elīna Garanča, aki jórészt a MET-beli Carmen-debütálásának köszönhetően vált világsztárrá?