Márk

Gyerekek A bolygó hollandiban

2013.07.01. 17:19

Programkereső

Katharina Wagner 2014-ben Bécsben viszi színre A bolygó hollandit, mégpedig jelentős részben gyerekek közreműködésével. A Bayreuthi Ünnepi Játékok társintendánsa a bécsi MuseumsQuartier-ben mutatja majd be a produkciót.

Az előadás terveiben és kivitelezésében a bécsi születésű Roberto Paternostro karmester segíti majd a rendezőt, akivel 2012 őszén a Buenos Airesben, Teatro Colónban találkoztak A Nibelung gyűrűje mindössze hét órányi időtartamúra szűkített változatának előkészítése során. Katharina Wagner akkor az elégtelennek ítélt feltételek miatt otthagyta a színházat, és az előadást végül a katalán Fura dels Baus színházi társulattal dolgozó Valentina Carrasco rendezte meg.

Életkép a bécsi Museumsquartierről
Életkép a bécsi Museumsquartierről

A bolygó hollandi készülő, félig szcenírozott produkciójában a Bécsi Szimfonikus Zenekar mellé neves énekeseket szándékoznak felkérni. A koncepció különös újdonságaként komoly szerep jut majd a gyerekeknek, akik a cselekmény ábrázolásban vesznek részt. Az elképzelések szerint a MuseumsQuartier után más helyszíneken is színre kerülhet a produkció.

A Teatro Colónnal megszakított együttműködés ellenére Katharina Wagner több ötletét is Paternostróval szeretné megvalósítani: 2015-re két Parsifal-előadás létrehozását célozták meg, 2016-ra pedig további közös projekteket terveznek Brazíliában és Spanyolországban.