Konrád, Tivadar

Szegeden is elfújja

2013.07.01. 16:33

Programkereső

Magyarországon először a Szegedi Szabadtéri Játékokon láthatja a musical-rajongó közönség a Margaret Mitchell világhírű regénye, az Elfújta a szél alapján készült szuperprodukciót. Az előadásokra július 26-án és 27-én, illetve augusztus 2-án és 3-án kerül sor.

A Budapesti Operettszínházzal együttműködésben, Somogyi Szilárd rendező elképzelésében színpadra kerülő darab zenéje a Rómeó és Júliát is jegyző Gerard Presgurvic alkotása, amely a világ számos színházában fut már nagy sikerrel. A rendező igazi színes, szélesvásznú produkciót tervez látványos effektusokkal és legalább három csatajelenettel.

Elfújta a szél: Vágó Zsuzsi, Gubik Petra, Janza Kata, Bíró Eszter, Nádasi Veronika
Elfújta a szél: Vágó Zsuzsi, Gubik Petra, Janza Kata, Bíró Eszter, Nádasi Veronika

A népszerű történet karaktereit három generáció képviselői keltik életre. Az évek óta musical-színpadokon bizonyító, a közönség kedvenceként ünnepelt sztárok mellett szerepet kapnak a középgeneráció csillagai, valamint figyelemre méltó ifjú tehetségek is. Belle Watling kurtizánként Janza Kata, Rhett Butlerként Szabó P. Szilveszter, Scarlett O'Haraként Vágó Zsuzsi és Gerald O'Haraként Szomor György erősítik a hírességek csapatát. Mellettük a Melanie-t játszó Bíró Eszter és a Mammy szerepében színre lépő Nádasi Veronika, valamint a fiatalok közül Brasch Bence (Frank Kennedy), Veréb Tamás (Ashley) és Gubik Petra (Scarlett második szereposztása) állhat majd ki a Dóm tér közönsége elé.