Márk

Jazz-opera Európában kizárólag Szegeden

2013.07.08. 11:53

Programkereső

Augusztus 9-én és 10-én különleges vendégjáték érkezik a Dóm téri színpadra: Gershwin Porgy és Bess című operája. Játsszon a Fidelióval, és vegyen részt az előadáson!

Az előadás igazi kuriózum, hiszen hazánkban évtizedekkel ezelőtt lehetett látni utoljára, ide Európában általában véve sem játsszák gyakran. George Gershwin kifejezett kérése ugyanis, hogy az opera karaktereit fekete művészek énekeljék. A Szegedi Szabadtérin eddig egy alkalommal, 1973-ban láthatták a nézők, és akkor sem a szerző akarata szerinti verzióban. Érdekesség még, hogy az amerikai előadásban a Szegedi Szimfonikus Zenekar szólaltatja meg a partitúrát, és a szcenikai megvalósításban is szorosan együttműködik a fesztivál a társulattal - mindezzel a bemutató koprodukciós jellegét erősítve. A darabot több mint ezerszer játszották, 5 földrész 17 országában, több mint másfél millió néző előtt. A Szegedre érkező produkcióban Porgy-t Richard Hobson, Bess-t Angela Owens alakítja.

Porgy és Bess
Porgy és Bess

Amennyiben 2013. július 15-ig helyesen válaszol az alábbi kérdésre, partnerével részt vehet az előadáson.

Többen - például Ella Fitzgerald - is feldolgozták a jazz-t imádó közönség körében is népszerű Porgy és Bess opera legismertebb dalát. Melyik ez a dal?