Béla

Mozart a Városmajorban

2013.07.30. 10:59

Programkereső

A Figaro házasságát augusztus 3-án mutatja be a Városmajori Szabadtéri Színpad, Hábetler András rendezésében, Hámori Szabolcs főszereplésével. Amennyiben helyesen válaszol kérdésünkre, most akár Ön is ott lehet az előadás premierén.

Ami a könnyűzenében John Lennon és Paul McCartney, a musicalben Lloyd Webber és Tim Rice, az az operában W. A. Mozart és Lorenzo Da Ponte. A tökéletes szerzőpáros. Kettőjük találkozásának eredménye három zseniális opera: a Don Giovanni, a Cosi fan tutte és a valaha írt a legjobb opera, a Figaro házassága.

Figaro házassága
Figaro házassága

Ennek az operának a szereplői nem legyőzhetetlen hősök, nem mitikus alakok, nem félistenek, hanem mi, az egyszerű, átlagos halandók. Ez az opera rólunk szól: szeretetről, magányról, féltékenységről, odaadásról, bizalomról, kiszolgáltatottságról, csalásról és megbocsátásról. Mindennapos emberi játszmáinkról. És teszi ezt humorral, határtalan életörömmel, nagyvonalú bölcs derűvel.

Nagy pillanat, amikor egy művészeti alkotásban valamilyen módon önmagunkra ismerhetünk. Mindnyájunknak vannak ilyen olvasmány-, film- vagy színházi élményeink. Szeretnénk megmutatni, hogy ez megtörténhet az operaszínpadon is.

Az augusztus 2-án 14 óráig helyesen válaszolók közül három fő partnerével közösen megtekintheti a Figaro házassága augusztus 3-i premierjét.

Kérdésünk: Hány éve született Mozart?