Gertrúd, Patrik

Szigetel az Opera

2013.08.06. 13:30

Programkereső

A Szigeten idén olyan dallamok is felcsendülnek, amelyeket már száz-kétszáz éve is fütyültek a fiatalok az utcán. Az Opera új generációs képviselői augusztus 7-től öt estén át a Sziget Fesztivál Összművészeti színpadán adják elő a világ leghíresebb operadallamait.

A Sziget közönsége idén azt is meghallgathatja, hogyan énekelnek az Operában testiségről, szerelemről, féltékenységről és halálról, egyszóval pontosan ugyanarról, amiről a többi színpad szólóénekesei basszusgitárral és lábdobbal kísérve. Figaro itt, Figaro ott, Figaro bent, Figaro kint - és kint lesz vele még számos operahős, valamint fiatal énekesek, akik megmutatják, mi a különbség az Opera House és a deep house közt.

Keszei Bori
Keszei Bori

Keszei Bori, Megyesi Schwartz Lúcia, Rácz Rita, Rőser Orsolya Hajnalka, Horváth István, Kálmán Péter és Szegedi Csaba az operairodalom legismertebb és legkönnyedebb, vagy legszebb dallamaival várja a közönséget. A karmester Köteles Géza lesz, a rendező Aczél András, közreműködnek az Operaház Zenekarának muzsikusai.