György

Hajótörés Bregenzben

2013.08.08. 17:25

Programkereső

Meg kellett szakítani A varázsfuvola augusztus 6-i bregenzi előadását, mivel egy csónak felborult a rajta tartózkodó énekesekkel együtt.

A rendezői koncepció szerint az opera elején az Éj királynője, lánya, Pamina és Sarastro egy csónakkal közelíti meg a tavon épült szabadtéri színpadot, ám most előadás közben váratlanul felborult a jármű, a rajta lévő három énekes - köztük az Éj királynőjét alakító Kathryn Lewek -, egy kaszkadőrnő és egy technikus pedig a vízbe esett.

Bregenz, A varázsfuvola
Bregenz, A varázsfuvola

A csuromvizes operaénekeseket az őrségben lévő búvárok vitték partra. Személyi sérülés szerencsére nem történt: miután a szereplők valamelyest megszárítkoztak, folytatódott az előadás, amelyben a kényszerfürdőn átesett művészek ragyogó teljesítményt nyújtották.

A "hajótörést" az okozhatta, hogy a vártnál erősebb hullámok elmozdították a tó felszínén lebegő, a csónakot a tófenéken lefektetett sínekhez terelő korlátot - közölte másnap az egyik legrangosabb osztrák zenei fesztiválnak számító Bregenzer Festspiele igazgatósága. A szokatlan színházi baleset következtében mintegy 2000 eurós anyagi kár keletkezett.