Csilla, Noémi

Szegedi bérletek

2013.08.08. 13:07

Programkereső

Augusztus 12-től válthatók bérletek a Szegedi Nemzeti Színház következő, 131. évadának előadásaira.

A színház különböző konstrukciókban összesen tizenhatféle bérletet kínál a közönségnek, köztük tematikus zenés, gyerek- és diákbérletet, valamint premierekre, hétvégi vagy hétköznapi előadásokra szóló belépőket - jelentette be Gyüdi Sándor főigazgató. Mint hozzátette: emellett a kínálatot háromféle "szabad bérlet" is színesíti, ezeknél a néző az előadások napját és típusát is szabadon választhatja meg.

Szegedi Nemzeti Színház
Szegedi Nemzeti Színház

Újdonság a társulat egykori kiváló tagjáról elnevezett Mentes József-bérlet, amellyel hat előadás főpróbája tekinthető meg. A direktor ezt az összeállítást azoknak ajánlja, akik a premiert sem tudják kivárni vagy nem szeretnék megfizetni a Nemzeti premier bérlet borsosnak mondható árát, ugyanakkor szeretnének a "jól értesültek" között lenni.

A bérletek ára az elmúlt évhez képest csupán csekély mértékben emelkedett, mégpedig azért, mert a ruhatári díj egy részét beépítették a belépőkbe. Ezzel párhuzamosan a ruhatár használata viszont ingyenessé és - a pénzforgalom megszűnésével - gyorsabbá válik. A színház a hagyományokhoz híven egyébként most is megajándékozza az első háromszáz bérletvásárlót, akiket meghívnak a szeptember 6-i Nyitány gálára. Ezen az eseményen az évadelőzetes keretében bemutatkoznak a társulat új tagjai és azok a színészek, akik a szezon programjában jelentősebb feladatot kapnak.

Gyüdi Sándor elmondta: a bérletesek között igen magas a székeiket évről évre megújítók aránya - idén erre szeptember 9-ig nyílik lehetőség -, sokan akár évtizedek óta is ugyanarról a helyről, baráti társaságban nézik az előadásokat.

Az évad szeptember 20-án kezdődik a Kisszínházban Csokonai Vitéz Mihály Karnyóné című vígjátékának premierjével. A Nagyszínházban az első bemutató a Verdi-bicentenáriumhoz kapcsolódva a Simon Boccanegra előadása lesz október 18-án.