Zelma, Rajmund

Ajándék Operasztárokkal

2013.08.13. 12:57

Programkereső

Nemzetközi operasztárok közreműködésével, meglepetés koncerttel zárja a nyári programsorozatát Győr városa.

Augusztus 31-én, este 8 órakor, a Széchenyi téren neves operaénekesek részvételével kerül bemutatásra a Voices of 2013 koncert. A 2012-ben útjára indított rendezvénysorozat célja, hogy a hazai közönség előtt is bemutatkozást biztosítson  nemzetközi rangú tehetségkutató, a Plácido Domingo's Operalia nyerteseinek. A verseny ez évben augusztus 19. és 25. között, Veronában kerül megrendezésre. Közvetlenül az Operalia döntője után érkeznek Győr városába a meghívott, díjazott fiatal művészek.

Julia Novikova
Julia Novikova

Placido Domingo 1993-ban alapította, az évente más és más országban megrendezésre kerülő tehetségkutatót, mely olyan sztárok világkarrierjét indította útjára, mint például José Cura, Elizaberh Futral, Ervin Schrott, Inva Mula, Joyce DiDonato, Rolando Villazon vagy Elizabeth Futral.

Az estnek az Operalia 2009 fődíjasa, a ma már nemzetközi hírnévnek örvendő Julia Novikova lesz a sztárvendége. A Győri Szimfonikus Zenekart a fiatal karmester generáció egyik legmeghatározóbb művésze, a Katar Filharmonikus Zenekar művészeti igazgatója, Michalis Economou fogja dirigálni. A koncert közéműködője lesz a legendás bariton, Bede-Fazekas Csaba, Andreas Magony tenorista és Mesterházy Gyula színművész. A legnépszerűbb opera, operett és nápolyi dalokból összeállított ajándékkoncertet az érdeklődők díjmentesen tekinthetik meg.