Csilla, Noémi

Bástyasétány 77 a Kultkikötőben

2013.08.16. 12:00

Programkereső

A Bástyasétány 77 című előadásával vendégszerepel augusztus 30-án a Kultkikötő - Balatonföldvári Szabadtéri Színházban a kaposvári Roxínház. A darab Eisemann Mihály daljátéka, csupa fülbemászó, dallal és – ahogy az operettekben az már csak lenni szokott – sok szerelemmel.

A történet szerint az önkormányzat véletlenül ugyanazt a felújításra szoruló, műemlék jellegű házat utalja ki három fiatal fiúnak és három hajadon lánynak: ez a ház a Bástyasétány 77. Azonnal elindul a bonyodalom, vérre menő viták a tulajdonjog felett, melyek egy idő után finom csipkelődéssé, végül udvarlássá finomodnak. A szálak persze a legkuszább módon kavarodnak össze, s mindeközben színes, vidám epizódszereplők nehezítik majd a hat fiatal szereplő útját a happyend felé.

Bástyasétány 77 - jelenet az előadásból
Bástyasétány 77 - jelenet az előadásból

Eisemann Mihály dalai visszarepítenek minket egy lassabb tempójú, andalgósabb világba és eközben felcsendülnek a daljáték ismert slágerei is, például "A vén budai hársfák", az "Ámor a szerelmesek cinkosa", az "Egy régész az nem múmia", az "Így szép", és a "Bástya sétány 77."

Az augusztus 23-ig helyen válaszolók közül egyvalaki partnerével közösen megtekintheti az augusztus 30-án Balatonföldváron bemutatásra kerülő Bástyasétány 77 című előadást.

Kérdésünk: Mikor alakult a Kaposvári Roxinház?