Zita, Mariann

A teljes évadra válthatók jegyek az Operában

2013.10.01. 18:21

Programkereső

A 129 éves Magyar Állami Operaház történetében idén először fordul elő, hogy október első napjától kezdve már a teljes évad műsorkínálatára válthatók jegyek.

Az elmúlt több mint száz esztendőben még a decemberi előadásokra, így a legkeresettebb produkcióra, A diótörő című balettre is csak két hónappal az előadás-széria előtt indult a jegyértékesítés - idézte fel Várkonyi Judit sajtófőnök az MTI-hez október 1-jén eljuttatott közleményben. Október elsejétől azonban már a január 1-jén tartandó újévi koncertre, ezen túlmenően pedig a 2013-2014-es évad valamennyi bemutatójára és előadására vehetnek jegyet az érdeklődők. A helyszíni jegyváltáson kívül természetesen élhetnek az online vásárlás lehetőségével is.

Évadnyitó az Operaházban 2012. szeptember 29-én
Évadnyitó az Operaházban 2012. szeptember 29-én

Az intézmény azt is közölte, hogy a Dalszínház utcai dalestek sorozatában meghirdetett október 5-i orosz programon Fokanov Anatolij énekel. A szereplőcserét Jevgenyij Nyesztyerenko lemondása tette szükségessé, a művész hirtelen jött családi okok miatt marad távol a budapesti fellépéstől.