Béla

Három ország három színpadán az Operett

2013.10.21. 16:40

Programkereső

Október 18-án este három ország három színpadán léptek fel a Budapesti Operettszínház művészei - összesen mintegy ötezer néző előtt. A társulat egyik része a Marica grófnőt játszotta a baden-badeni Festspielhausban, szólistáik oroszországi turnéra indultak egy gálaműsorral, míg Budapesten a Ghost sikermusicalt adták elő.

Immár tíz éve a Budapesti Operettszínház is rendszeresen kap meghívást a baden-badeni Festspielhausba. A kétezer-ötszáz személyes színházteremben most három előadáson látható Kálmán Imre világhírű operettje, a Marica grófnő, amelyet Kerényi Miklós Gábor rendezett Fischl Mónikával, Kalocsai Zsuzsával, Vadász Zsolttal, Vadász Dánielell és Peller Károllyal a főbb szerepekben. A Marica grófnőt az Operettszínház korábban már Tokióban, Helsinkiben, Londonban és Münchenben is bemutatta. A Festspielhaus műsortervében egyébként a budapesti társulat produkciója olyan nevek mellett szerepel az idén, mint Max Raabe, Edita Gruberová, Rolando Villazón, a Budapesti Fesztiválzenekar vagy éppen a szentpétervári Mariinszkij Balett.

Budapesti Operettszínház nemzetközi turnén
Budapesti Operettszínház nemzetközi turnén

Az Operettszínház hat szólistája, Bordás Barbara, Oszvald Marika, Homonnay Zsolt, Kékkovács Mara, Kristóf István és Kádár Szabolcs ugyanakkor Oroszországba utazott, hogy három városban lépjen színpadra egy operettgálával. A sort október 18-án nyitották meg Szentpéterváron, onnan utaznak tovább Szibériába, hogy Jekatyerinburgban, majd utolsó állomásként Cseljabinszkban is fellépjenek a Csárdáskirálynő, a Bajadér, a Marica grófnő, A víg özvegy és a Hollandi menyecske legismertebb részleteivel.