Emőke

Nem lehet megunni

2013.11.09. 13:06

Programkereső

Hétszázadik alkalommal láthatja a közönség Az Operaház fantomja című musicalt a Madách Színházban november 9-én este.

A teátrum 2003. május 30-án mutatta be Andrew Lloyd Webber világhírű musicaljét Szirtes Tamás rendezésében. A szombat esti 700. előadáson a közönség a Fantom, Raoul és Christine szerepében minden jelenlegi szereposztást láthat, az előadás végén pedig különleges pas de deux-t táncol a Magyar Állami Operaház két balettművésze, Nakamura Soko és Bajári Levente, aki a pas de deux koreográfusa is.

Krassy Renáta és Posta Viktor Az Operaház fantomjában
Krassy Renáta és Posta Viktor Az Operaház fantomjában

A Madách Színház éppen tíz éve kapta meg a jogot mű non-replica változatának bemutatására, így a magyar közönség új rendezésben, új jelmezekkel és díszlettel láthatta és láthatja azóta is a musicalt. Az Operaház fantomja sorsfordító volt a teátrum számára, a Madách ugyanis ezzel az előadással kezdte el kialakítani zenés színházi profilját, és vált kiemelkedővé a műfajban. A produkció koncertváltozatát idén nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon is műsorra tűzték. Szirtes Tamás rendező az MTI-nek akkor elmondta, hogy Gaston Leroux "vadul romantikus" történetét, amely a mindent elsöprő szerelemről és szenvedélyről szól, többen is feldolgozták, Andrew Lloyd Webber 1986-ban Londonban bemutatott musicaljének sikere azonban minden korábbi változatét felülmúlta.

A darab jelenlegi szereposztása szerint Fantomként Csengeri Attila, Posta Victor és Sasvári Sándor lép színpadra, a női főszerepet, Christine-t Fonyó Barbara, Krassy Renáta és Mahó Andrea énekli, Raoulként pedig Bot Gábort, Homonnay Zsoltot, Magyar Bálintot és Nagy Sándort láthatja a közönség.