György

Jubileumi koncertre készül Szulák Andrea

2013.12.05. 14:56

Programkereső

Nagyszabású, jubileumi koncertet ad december 17-én Szulák Andrea a Budapesti Operettszínház színpadán. A művésznő sikeres színész-énekesi karrierjét összegzi, számos műfaj slágereivel.

A Budapesti Operettszínház ad otthont annak a különleges koncertnek, amelynek apropója Szulák Andrea pályafutásának jubileumi évfordulója. „Harminc éve vagyok hivatalosan a pályán, és bár nem nagyon szerettem volna magam előtérbe tolni, rajtam kívül többen gondolták úgy, hogy ezt a jubileumot méltóképpen meg kell ünnepelni. Sokfelől jöttek a biztatások, hogy létrejöjjön ez a koncert, és mi sem volt természetesebb, mint hogy ennek az Operettszínház adjon otthont"- mesélte az énekesnő.

Szulák Andrea
Szulák Andrea

 „Adott volt, hogy a Győri Filharmonikusok kísérjenek a jubileumi koncerten, hiszen régóta ismerjük egymást, még abból az időből, amikor a Győri Nemzeti Színházban játszottam. Nyáron volt egy nagysikerű koncert Győrben, ahol ismét egymásra találtunk a zenekarral, így egyértelmű volt, hogy ők kísérjenek a gálán" - mesélte Szulák Andrea, aki pályafutása során számtalan alkalommal állt színpadra, több műfajban is bizonyította tehetségét a könnyűzenétől a színházi produkciókig.

„Négyéves sem voltam, amikor már az Operaház színpadán álltam, és Orosz Júlia volt az anyukám, a Pillangókisasszonyban - ez volt az első színpadi alakításom, mint Cso-cso-Szan kislánya - emlékszik vissza Andrea. - Életemben sokszor és sokféle színpadon álltam. Még meg sem kaptam az énekvizsgáim eredményét, amikor már a Hungária Együttessel turnéztam, de a Magyar Televíziónak és a Magyar Rádiónak is sok fellépést köszönhetek. Nagyon sok minden belefért ebbe a 30 évbe - véli a művésznő. - A jubileumi koncerten felcsendülő dalok közt természetesen hallhatóak lesznek az általam ismertté tett slágerek, amiket a közönség szeretete tett igazán népszerűvé, illetve a színházi szerepeimből is beválogattunk a műsorba néhány számot.  A dalok speciális ruhát kapnak attól, hogy 50 fős nagyzenekar kíséretben szólalnak meg."  A jubileumi gálaestre Szulák Andrea vendégeket is hívott. Színpadra áll még az estén Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi is, valamint Szulák Andrea fiatal tanítványa Farkas Zsolt, a TV2 Ének Iskolája című műsorának nyertese.

„Ez valójában egy igazi születésnapi buli lesz, ahol a zenéé a főszerep" - foglalta össze Szulák Andrea miről is szól majd a december 17-i, jubileumi gála.