Ervin

Kaufmann és Harteros Münchenben

2013.12.19. 12:22

Programkereső

December 22-én kerül sor az év utolsó premierjére a Bajor Állami Operaházban. A végzet hatalma főszerepeit Anja Harteros és Jonas Kaufmann énekli - pályafutásuk során először.

Kaufmann Alvaro szerepében, a híres drámai szoprán, Anja Harteros pedig Leonoraként lép a müncheni közönség elé. A Bajor Állami Operaház 2013-as nyári Don Carlos- és 2012-es Lohengrin-előadásának rendkívüli sikere is ehhez a pároshoz fűződik. A végzet hatalmát a Jeruzsálemben született Asher Fisch, a Párizstól New Yorkon át Los Angelesig keresett karmester vezényli. Az előadást Martin Kušej rendezi, akinek a nevét nem csekély mértékben salzburgi Don Giovannija tette híressé. A rendező a bajor fővárosban az előző évadban Dvořák Ruszalkáját és Verdi Macbeth-jét állította színpadra. A produkciók idén is repertoáron maradnak, így a Münchenben látható Kušej-rendezések száma háromra nő.

Jonas Kaufmann
Jonas Kaufmann

A darabról szólva a színház honlapján megjelent ismertetőben Kušej azt a gondolatot emelte ki Francesco Maria Piave szövegkönyvéből, hogy a gőg súlyos, akár háborús következményekkel, gyilkossággal, békétlenséggel jár, a vallásban keresett végső megnyugvást pedig a sors hatalma teszi lehetetlenné a hősök számára.