György

Két nemről két felvonásban

2013.12.27. 15:24

Programkereső

Játsszon a Fidelio és az Óbudai Társaskör közös játékán, és tekintse meg január 17-én a Moltopera legújabb produkcióját.

Az Óbudai Társaskör és a Moltopera Társulat együttműködésében megismerhetünk olyan fiatal és tehetséges, de már nem pályakezdő énekeseket, akik nem a népszerűsítő média hullámain kívánnak emelkedni, hanem az operák iránti elszánt szeretettel a saját maguk útját járják. A Moltopera Társulat 2011-ben alakult Ágoston László társulatigazgató elgondolásai alapján. A társulat jeligéje: „Az opera több mint gondolnád!" Új közönséget szeretnének toborozni azokból, akik régi operarajongók, de újra vágynak, és azokból, akik be akarják vezetni a gyerekeiket/unokáikat a zenés színházi világba. Céljuk, hogy a közönség úgy érezze, megérte az operát választani a rengeteg más lehetőség helyett.

Moltopera
Moltopera

A koncert első részében a legnépszerűbb „sláger" áriákból álló csokrot nyújtanak át nekünk, majd egy különleges és különösen aktuális kisopera lesz hallható.

Az olasz származású amerikai zeneszerző, szövegíró Gian Carlo Menotti A telefon című, 1947-ben írt, kétszereplős operáját 1965-ben a Metropolitanben is bemutatták. Humoros történet egy udvarló ifjúról, Benről, kinek legnagyobb vetélytársa nem egy másik férfi, hanem a technika vívmánya, a telefon. A cselekmény szemernyi iróniáját erősíti a zenei gyökerek különös elegye, a darab nagy része musicalre emlékeztető dallamokból épül fel, ám a legváratlanabb pillanatokban csendülnek fel szokatlan harmóniák, s az énekeseket is igencsak próbára tevő, technikai virtuozitást igénylő áriák.

Kérdésünk: Mi a MOLTOPERA szó jelentése?

A helyesen válaszoló közül ketten partnerükkel január 17-én ellátogathatnak az Óbudai Társaskörbe, és megtekinthetik a Moltopera előadását.